SUTLIJA

 



1 šolju pirinča oprati u 2-3 hladne vode, a onda naliti sa 2-3 šolje čiste vode i kuvati na laganoj vatri uz povremeno mešanje i dolevanje vode.

Kad se pirinač fino ukuva i omekavi, tako na vodi, usuti još 3 kašike smeđeg šećera i 1 šolju mleka, i još malo ukuvati.

Razasuti u zdelice i posuti sa dosta mlevenog cimeta.

Prohladiti pre služenja.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi