петак, 21. октобар 2022.

ŠVARCVALD KOLAČ

 



Umutiti biskvit od sledeći sastojaka:

1 jaje

50 g belog šećera

125 ml hladnog mleka

50-60 ml biljnog ulja

125 g belog pšeničnog brašna (meko tip 400)

1 prašak za pecivo

25 g kakao praha ili 3-4 kašike

Sasuti u pouljen pleh i ispeći na 200 stepeni po C oko 15-20 minuta.

Fil se priprema od višanja, tako što se kratko prokuvaju sledeći sastojci:

1 kilogram očišćenih višanja

9 kašika belog šećera (ko voli slađe može dodati još koju kašiku belog šećera više, jer ovako je malo nakiselo)

1 kesica vanil šećera

3 kašike razmućenog goveđeg želatina (želatin razmutiti posebno u malo hladne vode)

Sav sok koji se dobije prilikom čišćenja 1 kg odleđenih višanja, takođe ubaciti u šerpu da se prokuva, i onda nema potrebe za dolevanjem vode, jer voda u ovaj recept se i ne doleva.

Ukuvan fil, dobro ohladiti.

Ispečen kolač, izbockati drvenom čačkalicom i preliti sa nekoliko kašika tečnosti koja se uzme iz ovog vrućeg, a još nestegnutog prokuvanog fila od višanja.

Kada se fil prohladi i počne stezati, naneti višnje preko natopljenog biskvita.

Umutiti 200 g šlaga u prahu sa hladnom vodom i dekorisati umućenim šlagom Švarcvald kolač.

Ohladiti u frižideru.

P.S. Inače ovo je danas u trenu moj izmišljen recept.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар