ŠVARCVALD KOLAČ
Umutiti biskvit od sledeći sastojaka:
1 jaje
50 g belog šećera
125 ml hladnog mleka
50-60 ml biljnog ulja
125 g belog pšeničnog brašna (meko tip 400)
1 prašak za pecivo
25 g kakao praha ili 3-4 kašike
Sasuti u pouljen pleh i ispeći na 200 stepeni po C oko
15-20 minuta.
Fil se priprema od višanja, tako što se kratko prokuvaju
sledeći sastojci:
1 kilogram očišćenih višanja
9 kašika belog šećera (ko voli slađe može dodati još
koju kašiku belog šećera više, jer ovako je malo nakiselo)
1 kesica vanil šećera
3 kašike razmućenog goveđeg želatina (želatin razmutiti
posebno u malo hladne vode)
Sav sok koji se dobije prilikom čišćenja 1 kg odleđenih
višanja, takođe ubaciti u šerpu da se prokuva, i onda nema potrebe za
dolevanjem vode, jer voda u ovaj recept se i ne doleva.
Ukuvan fil, dobro ohladiti.
Ispečen kolač, izbockati drvenom čačkalicom i
preliti sa nekoliko kašika tečnosti koja se uzme iz ovog vrućeg, a još nestegnutog
prokuvanog fila od višanja.
Kada se fil prohladi i počne stezati, naneti višnje
preko natopljenog biskvita.
Umutiti 200 g šlaga u prahu sa hladnom vodom i dekorisati
umućenim šlagom Švarcvald kolač.
Ohladiti u frižideru.
P.S. Inače ovo je danas u trenu moj izmišljen
recept.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар