субота, 1. октобар 2022.

TURSKI MOKRI KOLAČ



Umutiti:

5 jaja

1 čašu belog šećera (mera je čaša od 180 g, tj. čaša od kiselog mleka)

1 kesica vanil šećera

1 čaša ulja

1 čaša mleka

2 čaše belog brašna

4 kašike kakao praha

1 kesica praška za pecivo

Pleh pouljiti i pobrašnjaviti i sasuti umućenu masu, te ispeći biskvit na 200-180 stepeni oko pola sata.

Pečen kolač, a malo prohlađen iseći na kocke.

Zagrejati na ringli, samo dok sve ne proključa sledeće sastojke:

1 čaša belog šećera

1 kesica vanil šećera

½ čaše ulja

5 kašika kakao praha

3 čaše mleka

100 g crne čokolade za kuvanje

Vrućim prelivom preliti kolač.

Prijatno!

P.S. – Ne znam kako, iako je sve mereno po merama originalnog recepta, moj preliv ispade malo gušći nego što bi inače to trebalo (mada nema mane i ovako, i tako je odlično).

 

Нема коментара:

Постави коментар