TURSKI MOKRI KOLAČ
Umutiti:
5 jaja
1 čašu belog šećera (mera je čaša od 180 g, tj. čaša
od kiselog mleka)
1 kesica vanil šećera
1 čaša ulja
1 čaša mleka
2 čaše belog brašna
4 kašike kakao praha
1 kesica praška za pecivo
Pleh pouljiti i pobrašnjaviti i sasuti umućenu masu,
te ispeći biskvit na 200-180 stepeni oko pola sata.
Pečen kolač, a malo prohlađen iseći na kocke.
Zagrejati na ringli, samo dok sve ne proključa
sledeće sastojke:
1 čaša belog šećera
1 kesica vanil šećera
½ čaše ulja
5 kašika kakao praha
3 čaše mleka
100 g crne čokolade za kuvanje
Vrućim prelivom preliti kolač.
Prijatno!
P.S. – Ne znam kako, iako je sve mereno po merama
originalnog recepta, moj preliv ispade malo gušći nego što bi inače to trebalo
(mada nema mane i ovako, i tako je odlično).
Коментари
Постави коментар