ZAPEČENE PAPRIKE SA ĆURETINOM I SIROM



Dva komada belog ćurećeg mesa iseći na sitnije kockice (može i belo pileće meso).

Iseći par glavica ljubičastog luka (ili crnog) i propržiti na ulju.

Zatim u luk sasuti isečeno ćureće meso, a onda začiniti dodavanjem ustaljenih stalnih začina:

morska sitna so

aleva slatka paprika

crni mleveni biber

začin kulinat

Na kraju u sve ovo ubaciti još 200 ml neutralne pavlake za kuvanje i ukrčkati par minuta.

Začiniti dodavanjem bosiljka balzamiko i svežeg lišća peršuna.

Paprike babure, a mogu i veće šilje, preseći preko pola i napraviti čamčiće, a onda svaku polutku paprike napuniti gore pripremljenim nadevom.

Nafilovane paprike poređati u stakleni pekač i ubacitu u zagrejanu renu.

Ispeći na 220 stepeni oko 15-20 minuta, a kad paprika porumene izvaditi jelo i posuti svaku papriku sa (oko 100-150 g ukupno) rendanim kačkavaljem i lišćem svežeg peršuna.




Jelo vratiti nazad u rernu i kratko zapeći oko 5-10 minuta.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi