ZAPEČENE PAPRIKE SA ĆURETINOM I SIROM
Dva komada belog ćurećeg mesa iseći na sitnije
kockice (može i belo pileće meso).
Iseći par glavica ljubičastog luka (ili crnog) i propržiti
na ulju.
Zatim u luk sasuti isečeno ćureće meso, a onda
začiniti dodavanjem ustaljenih stalnih začina:
morska sitna so
aleva slatka paprika
crni mleveni biber
začin kulinat
Na kraju u sve ovo ubaciti još 200 ml neutralne
pavlake za kuvanje i ukrčkati par minuta.
Začiniti dodavanjem bosiljka balzamiko i svežeg
lišća peršuna.
Paprike babure, a mogu i veće šilje, preseći preko
pola i napraviti čamčiće, a onda svaku polutku paprike napuniti gore pripremljenim
nadevom.
Nafilovane paprike poređati u stakleni pekač i ubacitu
u zagrejanu renu.
Ispeći na 220 stepeni oko 15-20 minuta, a kad paprika
porumene izvaditi jelo i posuti svaku papriku sa (oko 100-150 g ukupno)
rendanim kačkavaljem i lišćem svežeg peršuna.
Jelo vratiti nazad u rernu i kratko zapeći oko 5-10 minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар