ZAPEČENI PIRINAČ

 



Skuvati posebno 1 šolju pirinča.

Na malo ulja propržiti par glavica sitno sečenog ljubičastog luka.

U to dodati 1 konzervu oceđene tunjevine (u komadu).

Posoliti i pobiberiti, a kad bude gotovo, ubaciti obaren pirinač.

Uzeti vatrostalnu činiju i malo je pouljiti, a onda sasuti sav pirinač.

Po vrhu poređati kolutove sveže isečenog paradajza.

Preko paradajza narendati 200 g kačkavalja.

Preliti jelo sa sledećim umućenim sastojcima:

3 jajeta

200 ml neutralne pavlake za kuvanje

malo sitne morske soli

Jelo zapeći u rerni na 200 stepeni po C dok ne porumeni oko 20-ak minuta.

Uz ovo jelo ide i PRILOG, koji se priprema na sledeći način:

Na malo ulja propržiti preko pola isečene zelene paprike sa nekoliko komadića sveže isečenog korena đumbira i posoliti.




Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi