ZAPEČENI PIRINAČ
Skuvati posebno 1 šolju pirinča.
Na malo ulja propržiti par glavica sitno sečenog
ljubičastog luka.
U to dodati 1 konzervu oceđene tunjevine (u komadu).
Posoliti i pobiberiti, a kad bude gotovo, ubaciti
obaren pirinač.
Uzeti vatrostalnu činiju i malo je pouljiti, a onda
sasuti sav pirinač.
Po vrhu poređati kolutove sveže isečenog paradajza.
Preko paradajza narendati 200 g kačkavalja.
Preliti jelo sa sledećim umućenim sastojcima:
3 jajeta
200 ml neutralne pavlake za kuvanje
malo sitne morske soli
Jelo zapeći u rerni na 200 stepeni po C dok ne
porumeni oko 20-ak minuta.
Uz ovo jelo ide i PRILOG, koji se priprema na
sledeći način:
Na malo ulja propržiti preko pola isečene zelene paprike
sa nekoliko komadića sveže isečenog korena đumbira i posoliti.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар