BUNDEVINE KRIŠKE IZ RERNE

 



Bundevu oprati i neoguljenu iseći na tanje okrugle parčiće,  a onda svako parče izlupati dobro čekićem za meso, te poređati u pleh koji je obložen kolačarskim papirom (a pre slaganja ovih kolutova bundeve papir malo pouljiti).

Zamešati sledeće sastojke:

mešavinu maslinovog i biljnog ulja

morsku sitnu so

vezicu svežeg peršuna

par čena belog sečenog luka

Ovom mešavinom odmah premazati svako parče bundeve, a onda takođe svaki krug bundeve posuti po vrhu sa što više rendanog morskog oraščića.

U pleh ubaciti preko budneve još 3 sveže grančice ruzmarina.

Zapeći oko 30-40 minuta u rerni na 180 stepeni po C.




Prilog uz ovo jelo pravi se mašavinom sledećih sastojaka:

2 kašike kisele pavlake

1 kašika majoneza

1 kašika kečapa

sitno sečeni ljubičasti luk




Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi