BUNDEVINE KRIŠKE IZ RERNE
Bundevu oprati i neoguljenu iseći na tanje okrugle
parčiće, a onda svako parče izlupati
dobro čekićem za meso, te poređati u pleh koji je obložen kolačarskim papirom (a
pre slaganja ovih kolutova bundeve papir malo pouljiti).
Zamešati sledeće sastojke:
mešavinu maslinovog i biljnog ulja
morsku sitnu so
vezicu svežeg peršuna
par čena belog sečenog luka
Ovom mešavinom odmah premazati svako parče bundeve, a
onda takođe svaki krug bundeve posuti po vrhu sa što više rendanog morskog
oraščića.
U pleh ubaciti preko budneve još 3 sveže grančice ruzmarina.
Zapeći oko 30-40 minuta u rerni na 180 stepeni po C.
Prilog uz ovo jelo pravi se mašavinom sledećih
sastojaka:
2 kašike kisele pavlake
1 kašika majoneza
1 kašika kečapa
sitno sečeni ljubičasti luk
Prijatno!
Коментари
Постави коментар