ČORBA OD PEČURAKA
Na malo ulja propržiti sitno sečene lukove:
4 manje glavice ljubičastog luka (ili 2 veće)
par čena belog luka
Zatim ubaciti 200 g isitnjenih svežih pečurki
(šampinjoni) i još malo sve prodinstati.
Potom ubaciti 1 biljnu kocku za supu i naliti sa 500
ml vode, a onda kuvati na laganoj vatri.
Na kraju začiniti dodavanjem začina:
crni mleveni biber
vezica svežeg peršuna
so – samo ako ne bude slano (ja nisam dodala ni zere
soli, jer je taman slano koliko treba od one kockice za supu)
Smaći sa ringle i izmiksati čorbu štapnim blenderom
kako bi se dobila fina krem čorba.
Ako je voda malo uvrela, a jeste, dodati još malo
vode da bude oko pola litra tečnosti i samo još malo prokuvati.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар