недеља, 13. новембар 2022.

ČORBA OD PEČURAKA

 



Na malo ulja propržiti sitno sečene lukove:

4 manje glavice ljubičastog luka (ili 2 veće)

par čena belog luka

Zatim ubaciti 200 g isitnjenih svežih pečurki (šampinjoni) i još malo sve prodinstati.

Potom ubaciti 1 biljnu kocku za supu i naliti sa 500 ml vode,  a onda kuvati na laganoj vatri.

Na kraju začiniti dodavanjem začina:

crni mleveni biber

vezica svežeg peršuna

so – samo ako ne bude slano (ja nisam dodala ni zere soli, jer je taman slano koliko treba od one kockice za supu)

 

Smaći sa ringle i izmiksati čorbu štapnim blenderom kako bi se dobila fina krem čorba.

Ako je voda malo uvrela, a jeste, dodati još malo vode da bude oko pola litra tečnosti i samo još malo prokuvati.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар