DEZERT IZ RERNE
Uzeti veliki pekač, te u njega narezati sledeće:
Jedan poveći deo bundeve oguliti i iseći na tanje
štapiće kao pomfrit.
Naseći zatim na kockice 3 veće zelene oguljene
jabuke.
Ubaciti jedno pakovanje, a oko 300 g zamrznutih
šljiva.
Dodati oko 100 g suvog grožđa.
Sve ovo posuti sa što više ovih začina:
đumbir u prahu i
mleveni cimet
Dobro sve izmešati, i naliti u sve ovo vode, oko
200-300 ml, a onda pokriti aluminijumskom folijom.
Treba peći pod folijom 40 minuta na 180 stepeni po
C, kako piše u receptu.
Kad sam po isteku ovog predviđenog vremena otkrila
foliju primetno je bilo da je to posve nedovoljno.
U takvoj situaciji onda samo treba skinuti foliju,
pojačati rernu na 200-220 stepeni i pečenjem dalje dobro omekaviti ubačene
sastojke.
Tako sam pekla sve ovo jako dugo, i malo više
izdangubila, jer od starta sam verujući receptu počela peći sa nedovljno jakom
rernom.
Zato treba od početka pojačati i brže će sve biti
gotovo.
Pečeno razasuti u dezertne činije, zatim posuti sa
mlevenim pečenim lešnicima i preliti sa nekoliko kašičica meda.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар