DEZERT IZ RERNE



Uzeti veliki pekač, te u njega narezati sledeće:

Jedan poveći deo bundeve oguliti i iseći na tanje štapiće kao pomfrit.

Naseći zatim na kockice 3 veće zelene oguljene jabuke.

Ubaciti jedno pakovanje, a oko 300 g zamrznutih šljiva.

Dodati oko 100 g suvog grožđa.

Sve ovo posuti sa što više ovih začina:

đumbir u prahu i

mleveni cimet

Dobro sve izmešati, i naliti u sve ovo vode, oko 200-300 ml, a onda pokriti aluminijumskom folijom.

Treba peći pod folijom 40 minuta na 180 stepeni po C, kako piše u receptu.

Kad sam po isteku ovog predviđenog vremena otkrila foliju primetno je bilo da je to posve nedovoljno.

U takvoj situaciji onda samo treba skinuti foliju, pojačati rernu na 200-220 stepeni i pečenjem dalje dobro omekaviti ubačene sastojke.

Tako sam pekla sve ovo jako dugo, i malo više izdangubila, jer od starta sam verujući receptu počela peći sa nedovljno jakom rernom.

Zato treba od početka pojačati i brže će sve biti gotovo.

Pečeno razasuti u dezertne činije, zatim posuti sa mlevenim pečenim lešnicima i preliti sa nekoliko kašičica meda.





Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi