IZMIŠLJEN DEZERT
Skuvati oguljene komade bundeve, potom ocediti suvišak
vode, i onda izmiksati sve štapnim blenderom, a kako bi se dobilo bundevino
pire (višak oceđene vode obavezno sačuvati).
U bundevino pire dodati 2 kesice vanil šećera.
Uzeti oceđenu vodu u kojoj se skuvala bundeva, te doliti
još vode, ali samo koliko bude potrebno da bi se dobilo ravno 500 ml tečnosti.
U tih 500 ml tečnosti skuvati:
3 kašike smeđeg šećera i
1 kesicu pudinga sa ukusom vanile.
U puding narendati morskog oraščića.
U 3 dezertne čaše nadrobiti po dnu, po 3 izlomljene piškote.
Zatim preko toga sasuti vruć skuvan puding.
Na kraju preliti sve sa pireom od bundeve obilato.
Dekorisati po vrhu sa po 1 celom piškotom, a potom
posuti sa mlevenim pečenim lešnicima, kao i sa mrvicama izdrobljenog biskvta
(ako imate već neki ispečen kolač od kakaa uzeti i otkinuti malo od patišpanje te
nadrobiti po dezertu, umesto čokoladnih mrvica.
Treba u vreme teške krize preživljavati
najdosetljivije, sa što manje bačenih para na neke “fensi” preskupe
gastronomske proizvode.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар