IZMIŠLJEN DEZERT

 



Skuvati oguljene komade bundeve, potom ocediti suvišak vode, i onda izmiksati sve štapnim blenderom, a kako bi se dobilo bundevino pire (višak oceđene vode obavezno sačuvati).

U bundevino pire dodati 2 kesice vanil šećera.

Uzeti oceđenu vodu u kojoj se skuvala bundeva, te doliti još vode, ali samo koliko bude potrebno da bi se dobilo ravno 500 ml tečnosti.

U tih 500 ml tečnosti skuvati:

3 kašike smeđeg šećera i

1 kesicu pudinga sa ukusom vanile.

U puding narendati morskog oraščića.

U 3 dezertne čaše nadrobiti po dnu, po 3 izlomljene piškote.

Zatim preko toga sasuti vruć skuvan puding.

Na kraju preliti sve sa pireom od bundeve obilato.

Dekorisati po vrhu sa po 1 celom piškotom, a potom posuti sa mlevenim pečenim lešnicima, kao i sa mrvicama izdrobljenog biskvta (ako imate već neki ispečen kolač od kakaa uzeti i otkinuti malo od patišpanje te nadrobiti po dezertu, umesto čokoladnih mrvica.

Treba u vreme teške krize preživljavati najdosetljivije, sa što manje bačenih para na neke “fensi” preskupe gastronomske proizvode.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi