KARFIOL SA KAČKAVALJEM
Cvetove karfiola trebalo je dakle skuvati u slanoj
vodi, a onda ocediti.
No, pošto sam ja to kasno pročitala u receptu,
uradila sam malo drugačije, a možda sam malo duže pripremala ovo jelo, ali nema
veze.
Na kraju, vredelo je, jer ukusniji karfiol nisam još
jela.
Na ulju propržiti:
par struka sveže ubranog mladog luka srebrenjaka
U to zatim dodati:
par čena sečenog belog luka
Potom ubaciti cvetove karfiola uzete iz zamrzivača i
dugo dinstati pod poklopcem, na tišoj vatri, uz povremeno mešanje, ili dok
kafriol ne omekavi isto onako kako bi omekavio da je na početku skuvan u vodi.
Začiniti jelo dodavanjem stalnih začina:
morska sitna so
crni mleveni biber
Pred sam kraj umutiti 2 jajeta i ubaciti u karfiol i
još malo propržiti jelo poklopljeno.
I na samom kraju, a kad je jelo gotovo, u sve ovo
ubaciti 100 g rendanog kačkavalja, promešati i ostaviti poklopljeno oko 3
minuta, ili samo dok se kačkavalj ne rastopi.
Uz ovo jelo ide obavezan prilog, a reč je o
začinjenom krompiru pripremanom na ringli.
Kako se sprema taj prilog od krompira biće rečeno u
narednom receptu.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар