KOLAČ OD BUNDEVE
Skuvati 400 g sveže oguljene bundeve, ocediti, a potom
izblendirati i napraviti gusto bundevino pire.
Posebno umutiti:
2 jajeta
100 g belog šećera
50 ml biljnog ulja
Zatim u sve ovo još dodati:
100 g mlevenog badema
50 g gustina (čvrstina)
1 kafenu kašičicu mlevenog cimeta
struganu koru od 1 celog limuna
Na kraju u ovu masu dodati prohlađeno pire do
bundeve.
Okrugli pleh kome se otključava dno, a prečnika od 21
cm, obložiti kolačarskim papirom, te u njega odmah sasuti ovu umućenu masu.
Masa je inače žitka i stoga treba ovaj kolač peći
ravno 50 minuta u zagrejanoj rerni na 170 stepeni po C.
Prohlađen kolač po vrhu dekorisati posipanjem šećera
u prahu.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар