субота, 5. новембар 2022.

KOLAČ OD BUNDEVE

 



Skuvati 400 g sveže oguljene bundeve, ocediti, a potom izblendirati i napraviti gusto bundevino pire.

Posebno umutiti:

2 jajeta

100 g belog šećera

50 ml biljnog ulja

Zatim u sve ovo još dodati:

100 g mlevenog badema

50 g gustina (čvrstina)

1 kafenu kašičicu mlevenog cimeta

struganu koru od 1 celog limuna

Na kraju u ovu masu dodati prohlađeno pire do bundeve.

Okrugli pleh kome se otključava dno, a prečnika od 21 cm, obložiti kolačarskim papirom, te u njega odmah sasuti ovu umućenu masu.

Masa je inače žitka i stoga treba ovaj kolač peći ravno 50 minuta u zagrejanoj rerni na 170 stepeni po C.

Prohlađen kolač po vrhu dekorisati posipanjem šećera u prahu.




Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар