уторак, 15. новембар 2022.

KUPINA DEZERT – izmišljen



Odleđene kupine ocediti od viška soka, te u taj sok dodati vode, samo koliko treba da bi se dobilo ravno 500 ml tečnosti.

U tih 500 ml tečnosti dodati:

3 kašike smeđeg šećera

2 kesice pudinga od vanile

I skuvati gust puding.

U 3 dezertne zdelice ređati sledeće, a u svaku po sve ovo isto:

po 3 izlomljene piškote

puding

po 1 kašiku mlevenog keksa (petita)

kupine (po šaku u svaku zdelicu)

po 1 kašiku mlevenog keksa

po 3-4 kašike umućenog šlaga (umutiti ukupno 100 g šlaga u prahu sa oko 200 ml hladne vode)

po 1 kašiku mlevenog keksa

Ohladiti dezert dobro u frižideru pre serviranja.

Prijtano!

 

Нема коментара:

Постави коментар