“MARBLE CAKE” – engleski recept
Umutiti burgijama miksera:
225 g margarina i
225 g belog šećera
Posebno umutiti viljuškom 4 jajeta i onda to
postepeno dodavati u prethodnu mešavinu umućenog margarina i šećera.
Umutiti dobro mikserom, ali ovoga puta žicama.
U sve ovo dodati najpre:
225 g belog
pšeničnog brašna (meko tip 400), takođe postepeno, i mutiti mikserom dok može,
a onda ručno nekom drvenom varjačom (meni je uspelo da sve izmutim mikserom bez
problema)
Zatim u to sasuti:
50 ml hladnog mleka i
1 kesicu vanil šećera (ili 1 kašičicu arome vanile,
ko ima)
Izmutiti dobro ovu masu, a onda je podeliti na dva jednaka
dela.
Potom u samo jedan deo dodati:
15 g kakao praha ili oko 1,5 do 2 supene kašike
Pleh za pečenje komizbrota, obložiti kolačarskim papirom,
a onda naizmenično sipati po 1 kašiku od svake mase, prvo bele, a onda braon, te
ređati gomilice testa jednu do druge, dok se sva količina testa ne utroši iz
obe činije.
I na kraju, uzeti veliku drvenu čačkalicu
(roštiljsku) i u svim pravcima praviti šare i provlačiti kroz testo vešto.
Ispeći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni po C ovaj
“Marble cake” oko 45 minuta.
Ohladiti pečen kolač dobro, i to podignuto na podmetaču
od žice, te totalno hladan kolač iseći na šnite.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар