понедељак, 14. новембар 2022.

“MARBLE CAKE” – engleski recept

 



Umutiti burgijama miksera:

225 g margarina i

225 g belog šećera

Posebno umutiti viljuškom 4 jajeta i onda to postepeno dodavati u prethodnu mešavinu umućenog margarina i šećera.

Umutiti dobro mikserom, ali ovoga puta žicama.

U sve ovo dodati najpre:

 225 g belog pšeničnog brašna (meko tip 400), takođe postepeno, i mutiti mikserom dok može, a onda ručno nekom drvenom varjačom (meni je uspelo da sve izmutim mikserom bez problema)

Zatim u to sasuti:

50 ml hladnog mleka i

1 kesicu vanil šećera (ili 1 kašičicu arome vanile, ko ima)

Izmutiti dobro ovu masu, a onda je podeliti na dva jednaka dela.

Potom u samo jedan deo dodati:

15 g kakao praha ili oko 1,5 do 2 supene kašike

Pleh za pečenje komizbrota, obložiti kolačarskim papirom, a onda naizmenično sipati po 1 kašiku od svake mase, prvo bele, a onda braon, te ređati gomilice testa jednu do druge, dok se sva količina testa ne utroši iz obe činije.

I na kraju, uzeti veliku drvenu čačkalicu (roštiljsku) i u svim pravcima praviti šare i provlačiti kroz testo vešto.

Ispeći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni po C ovaj “Marble cake” oko 45 minuta.

Ohladiti pečen kolač dobro, i to podignuto na podmetaču od žice, te totalno hladan kolač iseći na šnite.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар