MUS OD LIMUNA - po italijanskoj recepturi

 


 

Najpre skuvati krem od sledećih sastojaka:

100 ml sveže isceđenog soka od limuna (potrebno je iscediti 3 manja limuna)

100 ml sveže ceđenog soka od pomorandže (potrebne su 2 osrednje pomorandže)

40 g smeđeg šećera (može i beli)

20 g gustina (čvrstina)

Gusto skuvan krem odmah ohladiti.

Zatim posebno umutiti:

200 ml tečne slatke pavlake

U umućenu slatku pavlaku dodati prohlađen krem od limuna, a ko ima može u sve ovo da doda i malo arome limuna (ja nisam to našla da kupim, a na kraju nije bilo ni potrebe, jer mus je doista dovoljno kiseo).

Umućen i lepo sjedinjen mus odmah razasuti u dezertne čaše.

U svaku čašu staviti najmanje po 2 komada piškota i ukrasiti kockicama mlečne čokolade sa lešnikom i drugim suvim voćem).

I na kraju, svaku čašu musa posuti sa koricom sitno rendanog svežeg limuna.

Ovo je mera za dve dezertne čaše, a za više persona najbolje je duplirati mere iz recepta.

Prijatno!

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi