MUS OD LIMUNA - po italijanskoj recepturi
Najpre skuvati krem od sledećih sastojaka:
100 ml sveže isceđenog soka od limuna (potrebno je iscediti
3 manja limuna)
100 ml sveže ceđenog soka od pomorandže (potrebne su
2 osrednje pomorandže)
40 g smeđeg šećera (može i beli)
20 g gustina (čvrstina)
Gusto skuvan krem odmah ohladiti.
Zatim posebno umutiti:
200 ml tečne slatke pavlake
U umućenu slatku pavlaku dodati prohlađen krem od
limuna, a ko ima može u sve ovo da doda i malo arome limuna (ja nisam to našla
da kupim, a na kraju nije bilo ni potrebe, jer mus je doista dovoljno kiseo).
Umućen i lepo sjedinjen mus odmah razasuti u
dezertne čaše.
U svaku čašu staviti najmanje po 2 komada piškota i ukrasiti
kockicama mlečne čokolade sa lešnikom i drugim suvim voćem).
I na kraju, svaku čašu musa posuti sa koricom sitno rendanog
svežeg limuna.
Ovo je mera za dve dezertne čaše, a za više persona najbolje
je duplirati mere iz recepta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар