PAPALINE SA LUKOM



Oko 600-700 g zamrznutih papalina, odlediti, očistiti, oprati dobro ocediti i posušiti kuhinjskom pamučnom krpom, a onda ih fino usoliti.

Na vrelom ulju ispržiti sa obe strane papaline dok se ne urešaju, a dok se prže papaline sve vreme treba držati po grančicu svežeg ruzmarina.


Naseći:

par glavica ljubičastog luka i

par čena belog luka

I  pošto se završi prženje papalina u tom istom ulju, ispržiti luk, dok ne postane staklast.

Pržene papline odmah preliti obilato sa ovim preprženim lukom.


Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi