PIRINAČ SA POVRĆEM

 



U šerpu nasuti 1 šolju pirinča i 2 šolje hladne vode te sve skuvati oko 10-15 minuta,  a onda smaći sa ringle i poklopiti poklopcem i pustiti da nabubri.

Prepržiti povrće i začine na malo ulja:

nekoliko glavica ljubičastog luka

par čena belog luka

rendanu šargarepu

miks belog korenja (paškanat i bela šargarepa)

2 vezice svežeg peršuna

mleveni crni biber

začin natural

kurkuma

đumbir u prahu

U omekavljeno povrće dodati oceđen i dobro opran pirinač, a onda sve izmešati i sasuti u pouljenu zemljanu posudu i naliti sa malo vrele  vode.

Zapeći na 200 stepeni po C.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi