недеља, 6. новембар 2022.

PRINCES KROFNE - domaće

 

 

U šerpu staviti da provri, tj. da se rastopi:

350 ml hladne vode

150 g margarina

½ kašičice sitne morske soli

U sve to rastopljeno odmah dodati:

150 g belog pšeničnog brašna (meko tip 400) i promešati dok se sve ne zgusne, dok testo ne počne da se lepi za dno šerpe.

Smaći testo sa strane i ostaviti ga da se dobro ohladi.

Zatim u testo dodavati jedno po jedno, od ukupno 4 jajeta, i mutiti mikserom (tačnije burgijma za testo).

Špric za tulumbe napuniti ovim testom, a onda po dnu pleha koji je obložen kolačarskim papirom, istiskati kružne gomile testa i oblikovati princes krofne.

Od ove količine meni je ispalo 13 većih princes domaćih krofni.

Ispeći u zagrejanoj rerni najpre na 250 stepeni po C svega 12 minuta, a onda rernu smanjiti na 180 stepeni po C i peći još 10 minuta.

Dobro ohlađene krofne preseći preko pola nožem, i napuniti ih filom.

Fil skuvati od sledećih sastojaka:

500 ml mleka

2 kesice pudinga od vanile (80 g)

3 žumanca

100 g belog šećera

1 kesica vanil šećera (pošto nemam da ubacim aromu vanile)

Skuvan fil treba dobro ohladiti pod streč folijom.

Posebno umutiti:

200 ml tečne slatke pavlake

1 kesicu od 10 g kremfiksa (učvršćivač za mućenje slatke pavlake, kesica jedna 80 dinara!)

U hladan fil treba potom dodati ovako umućenu slatku pavlaku i pomešati sve.

Gotovim filom napuniti princes krofne (a fil nanositi pomoću istog šprica za tulumbe).

Na kraju svaku napunjenu krofnu posuti prah šećerom.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар