PRINCES KROFNE - domaće

 

 

U šerpu staviti da provri, tj. da se rastopi:

350 ml hladne vode

150 g margarina

½ kašičice sitne morske soli

U sve to rastopljeno odmah dodati:

150 g belog pšeničnog brašna (meko tip 400) i promešati dok se sve ne zgusne, dok testo ne počne da se lepi za dno šerpe.

Smaći testo sa strane i ostaviti ga da se dobro ohladi.

Zatim u testo dodavati jedno po jedno, od ukupno 4 jajeta, i mutiti mikserom (tačnije burgijma za testo).

Špric za tulumbe napuniti ovim testom, a onda po dnu pleha koji je obložen kolačarskim papirom, istiskati kružne gomile testa i oblikovati princes krofne.

Od ove količine meni je ispalo 13 većih princes domaćih krofni.

Ispeći u zagrejanoj rerni najpre na 250 stepeni po C svega 12 minuta, a onda rernu smanjiti na 180 stepeni po C i peći još 10 minuta.

Dobro ohlađene krofne preseći preko pola nožem, i napuniti ih filom.

Fil skuvati od sledećih sastojaka:

500 ml mleka

2 kesice pudinga od vanile (80 g)

3 žumanca

100 g belog šećera

1 kesica vanil šećera (pošto nemam da ubacim aromu vanile)

Skuvan fil treba dobro ohladiti pod streč folijom.

Posebno umutiti:

200 ml tečne slatke pavlake

1 kesicu od 10 g kremfiksa (učvršćivač za mućenje slatke pavlake, kesica jedna 80 dinara!)

U hladan fil treba potom dodati ovako umućenu slatku pavlaku i pomešati sve.

Gotovim filom napuniti princes krofne (a fil nanositi pomoću istog šprica za tulumbe).

Na kraju svaku napunjenu krofnu posuti prah šećerom.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi