PRINCES KROFNE - domaće
U šerpu staviti da provri, tj. da se rastopi:
350 ml hladne vode
150 g margarina
½ kašičice sitne morske soli
U sve to rastopljeno odmah dodati:
150 g belog pšeničnog brašna (meko tip 400) i
promešati dok se sve ne zgusne, dok testo ne počne da se lepi za dno šerpe.
Smaći testo sa strane i ostaviti ga da se dobro ohladi.
Zatim u testo dodavati jedno po jedno, od ukupno 4
jajeta, i mutiti mikserom (tačnije burgijma za testo).
Špric za tulumbe napuniti ovim testom, a onda po dnu
pleha koji je obložen kolačarskim papirom, istiskati kružne gomile testa i oblikovati
princes krofne.
Od ove količine meni je ispalo 13 većih princes
domaćih krofni.
Ispeći u zagrejanoj rerni najpre na 250 stepeni po C
svega 12 minuta, a onda rernu smanjiti na 180 stepeni po C i peći još 10
minuta.
Dobro ohlađene krofne preseći preko pola nožem, i napuniti
ih filom.
Fil skuvati od sledećih sastojaka:
500 ml mleka
2 kesice pudinga od vanile (80 g)
3 žumanca
100 g belog šećera
1 kesica vanil šećera (pošto nemam da ubacim aromu
vanile)
Skuvan fil treba dobro ohladiti pod streč folijom.
Posebno umutiti:
200 ml tečne slatke pavlake
1 kesicu od 10 g kremfiksa (učvršćivač za mućenje
slatke pavlake, kesica jedna 80 dinara!)
U hladan fil treba potom dodati ovako umućenu slatku
pavlaku i pomešati sve.
Gotovim filom napuniti princes krofne (a fil
nanositi pomoću istog šprica za tulumbe).
Na kraju svaku napunjenu krofnu posuti prah šećerom.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар