PUNJENA ZAPEČENA BUNDEVA

 



Bundevu oprati, preseći preko pola uzdužno i povaditi semenke, a onda ispeći na 200 stepeni u zagrejanoj rerni pun jedan sat.

Ostaje još da se prodinsta kaša (nadev) kojom će se ispečena bundeva napuniti.

Najpre na biljnom ulju prepržiti:

par glavica ljubičastog luka

par čena belog luka

U to zatim dodati:

200-300 g pečurki (šampinjoni)

morsku sitnu so

vezicu svežeg peršuna

bosiljak balzamiko

crni mleveni biber

Posebno skuvati pirinač, pa kad sve luk i pečurke dobro izdinstaju u to ubaciti i ovaj obaren pirinač.

Kad se ispeče bundeva, povaditi joj sredinu, onaj mesnati deo, ali ne skroz, jer treba nešto i da ostane, te napraviti pliće udubljenje, gde će doći nadev.



Vruću ispečenu bundevu odmah napuniti nadevom i odmah poslužiti.






Bez sumnje bićete zapanjeni da ništa lepše još niste probali.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi