PUNJENA ZAPEČENA BUNDEVA
Bundevu oprati, preseći preko pola uzdužno i povaditi
semenke, a onda ispeći na 200 stepeni u zagrejanoj rerni pun jedan sat.
Ostaje još da se prodinsta kaša (nadev) kojom će se ispečena
bundeva napuniti.
Najpre na biljnom ulju prepržiti:
par glavica ljubičastog luka
par čena belog luka
U to zatim dodati:
200-300 g pečurki (šampinjoni)
morsku sitnu so
vezicu svežeg peršuna
bosiljak balzamiko
crni mleveni biber
Posebno skuvati pirinač, pa kad sve luk i pečurke
dobro izdinstaju u to ubaciti i ovaj obaren pirinač.
Kad se ispeče bundeva, povaditi joj sredinu, onaj mesnati
deo, ali ne skroz, jer treba nešto i da ostane, te napraviti pliće udubljenje,
gde će doći nadev.
Vruću ispečenu bundevu odmah napuniti nadevom i odmah
poslužiti.
Bez sumnje bićete zapanjeni da ništa lepše još niste
probali.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар