PUNJENE PAPRIKE sa ćuretinom i slaninom
Prepržiti na biljnom ulju:
sečeni ljubačasti luk (par glavica)
pera mladog crnog luka
nekoliko čena belog luka
sitno sečena šargarepa
sitno sečeno belo korenje
Zatim začiniti dodavanjem začina po slobodnoj volji:
vezicu svežeg peršuna
suvi začin bosiljka balzamiko
aleva paprika (slatka)
crni mleveni biber
morska sitna so
začin natural
Kada se svo ovo začinjeno povrće prodinsta ubaciti
sledeće:
2 veća komada belog ćurećeg mesa (samleti u
seckalici) i
160 g sitno sečene dimljene svinjske slanine
Posebno obariti pirinač i dodati ga u skroz završenu
kašu, i samo još malo promešati na ringli da se sjedini.
Ovom kašom odmah napuniti žute paprika babure iz
zamrzivača.
Zatvoriti otvore paprika tankim krugovima isečenog
krompira.
Posložiti u zemljani sud napunjene paprike, te ih
naliti do vrha vrelom vodom, a onda ubaciti u renu i skuvati, tj. zapeći na 190
stepeni po C.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар