PUNJENE PAPRIKE sa ćuretinom i slaninom



Prepržiti na biljnom ulju:

sečeni ljubačasti luk (par glavica)

pera mladog crnog luka

nekoliko čena belog luka

sitno sečena šargarepa

sitno sečeno belo korenje

Zatim začiniti dodavanjem začina po slobodnoj volji:

vezicu svežeg peršuna

suvi začin bosiljka balzamiko

aleva paprika (slatka)

crni mleveni biber

morska sitna so

začin natural

Kada se svo ovo začinjeno povrće prodinsta ubaciti sledeće:

2 veća komada belog ćurećeg mesa (samleti u seckalici) i

160 g sitno sečene dimljene svinjske slanine

Posebno obariti pirinač i dodati ga u skroz završenu kašu, i samo još malo promešati na ringli da se sjedini.

Ovom kašom odmah napuniti žute paprika babure iz zamrzivača.

Zatvoriti otvore paprika tankim krugovima isečenog krompira.




Posložiti u zemljani sud napunjene paprike, te ih naliti do vrha vrelom vodom, a onda ubaciti u renu i skuvati, tj. zapeći na 190 stepeni po C.




Prijatno!

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi