PUNJENE URME

 



250 g iranskih pokrupnijih urmi zaseći uzduž i povaditi im koštice, a onda ih napuniti sledećim nadevom od badema.

Za nadev potrebno je zamesiti:

100 g mlevenog badema

3 kašike šećera u prahu

1 kašiku ruma i

sok od ½ limuna (oko 2-3 kašike; ili koliko je potrebno da se zamesi čvršća masa).

Od ove mase praviti male valjčiće i ubaciti ih u urme na mesto koštice.

Po želji ovako napunjene urme mogu se dekorisati, primera radi otopljenom čokoladom.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi