PUNJENI KORNETI OD TORTILJA
Uzeti 4 gotove veće tortilje i iseći ih na
četvrtine, a onda od svake četvrtke napraviti savijanjem kornet (ili fišek), i pričvsrtiti
ga drvenom čačkalicom.
Zatim kornete poređati po dnu pleha okrenute ka dnu onom
širom stranom, te ispeći 10 minuta na 180 stepeni po C.
Pripremiti punjenje za ove kornete, a to je zapravo sledeća
vrsta salate.
Za ovu salatu potrebno je izmešati ove sastojke:
2 šake obarenog i oceđenog kukuruza šećerca
1 crvenu zapečenu papriku isečenu na sitne kockice
(dok pečem kornete ubacim da se istovremeno ispeče ta 1 sveža crvena paprika)
1 konzervu tunjevine sa svim uljem unutra
2 kašičice senfa
3-4 čena isečenog belog luka
1 veća glavica isečenog ljubičastog luka
isečeni listovi sveže salate
Napunjeni korneti mogu se odmah jesti kao prilog
nekom jelu, mada mogu i sami. Moj predlog je da ih danas jedete uz pržene papaline
sa lukom.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар