PUNJENI KORNETI OD TORTILJA


Uzeti 4 gotove veće tortilje i iseći ih na četvrtine, a onda od svake četvrtke napraviti savijanjem kornet (ili fišek), i pričvsrtiti ga drvenom čačkalicom.

Zatim kornete poređati po dnu pleha okrenute ka dnu onom širom stranom, te ispeći 10 minuta na 180 stepeni po C.




Pripremiti punjenje za ove kornete, a to je zapravo sledeća vrsta salate.

Za ovu salatu potrebno je izmešati ove sastojke:




2 šake obarenog i oceđenog kukuruza šećerca

1 crvenu zapečenu papriku isečenu na sitne kockice (dok pečem kornete ubacim da se istovremeno ispeče ta 1 sveža crvena paprika)

1 konzervu tunjevine sa svim uljem unutra

2 kašičice senfa

3-4 čena isečenog belog luka

1 veća glavica isečenog ljubičastog luka

isečeni listovi sveže salate




Napunjeni korneti mogu se odmah jesti kao prilog nekom jelu, mada mogu i sami. Moj predlog je da ih danas jedete uz pržene papaline sa lukom.




Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi