субота, 12. новембар 2022.

PUNJENI PATLIDŽAN – bez mesa

 



Oprati 3 neoguljena patlidžana, a onda im pri vrhu odseći poklopce (sačuvati ih cele za kasnije), a drugu deblju polovinu presečenog patlidžana zaseći nožem ukoso sa obe strane (leve i desne) te napraviti mrežu rombova po čitavoj površini.

Potom sve kriške patlidžana posoliti i ostaviti nekoliko minuta da puste sok.

Kad se pojavi ona gorka tečnost na patlidžanu uzeti ubrus i posušiti svako parče patlidžana.

Zatim izvaditi nožem i izdubiti svu sredinu one 3 zareckane mreže i sačuvati te sitne kockice za kasnije.

Na malo biljnog ulja odmah propržiti:

par glavica sečenog ljubičastog luka

par čena belog luka

Zatim začiniti kašu dodavanjem začina:

sitna morska so

Ccni mleveni biber

Bosiljak balzamiko

sveže lišće peršuna

U ovo ubaciti i kockice patliždana te prodinstati još 10-ak minuta.

Ovom kašom napuniti 3 patlidžana i poklopiti ih poklopcima.

Preliti uljem i u pleh nasuti malo vode.

Ipeći ravno pola sata na 200 stepeni po C.

P.S. - Ukusnije da ne može biti lepše, čak hiljadu puta lepše, nego da je punjeno prepapreno skupim mlevenim hormonskim mesom, itd...

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар