PUNJENI PATLIDŽAN – bez mesa
Oprati 3 neoguljena patlidžana, a onda im pri vrhu
odseći poklopce (sačuvati ih cele za kasnije), a drugu deblju polovinu presečenog
patlidžana zaseći nožem ukoso sa obe strane (leve i desne) te napraviti mrežu rombova
po čitavoj površini.
Potom sve kriške patlidžana posoliti i ostaviti
nekoliko minuta da puste sok.
Kad se pojavi ona gorka tečnost na patlidžanu uzeti
ubrus i posušiti svako parče patlidžana.
Zatim izvaditi nožem i izdubiti svu sredinu one 3
zareckane mreže i sačuvati te sitne kockice za kasnije.
Na malo biljnog ulja odmah propržiti:
par glavica sečenog ljubičastog luka
par čena belog luka
Zatim začiniti kašu dodavanjem začina:
sitna morska so
Ccni mleveni biber
Bosiljak balzamiko
sveže lišće peršuna
U ovo ubaciti i kockice patliždana te prodinstati
još 10-ak minuta.
Ovom kašom napuniti 3 patlidžana i poklopiti ih
poklopcima.
Preliti uljem i u pleh nasuti malo vode.
Ipeći ravno pola sata na 200 stepeni po C.
P.S. - Ukusnije da ne može biti lepše, čak hiljadu
puta lepše, nego da je punjeno prepapreno skupim mlevenim hormonskim mesom, itd...
Prijatno!
Коментари
Постави коментар