субота, 12. новембар 2022.

RIŽOTO SA PEČURKAMA

 



Skuvati 1 manju šolju pirinča i 1 istu takvu šolju vode.

Kad ovo provri smanjiti te kuvati oko 5 minuta, a onda ugasiti ringlu, poklopiti i ostaviti poklopljeno da nabubri.

Na malo ulja dinstati:

par glavica sitno sečenog ljubičastog luka i

par čena belog luka

Zatim u to dodati isečene pečurke (šampinjone) oko 200-250 g, i dolevati bujonom (rastopiti biljnu kockicu za supu u 500 ml vruće vode).

Povremeno jelo promešati.

Začiniti još jelo dodavanjem nezaobilaznih, a sledećih važnih začina:

crni mleveni biber

vezicu svežeg peršuna

So ne dodajem uopšte, jer je dovoljno slano zbog bujona.

Na kraju, ubaciti pirinač i ukrčkati dok jelo ne postane zgusnuto oko 15-ak minuta.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар