RIŽOTO SA PEČURKAMA
Skuvati 1 manju šolju pirinča i 1 istu takvu šolju vode.
Kad ovo provri smanjiti te kuvati oko 5 minuta, a
onda ugasiti ringlu, poklopiti i ostaviti poklopljeno da nabubri.
Na malo ulja dinstati:
par glavica sitno sečenog ljubičastog luka i
par čena belog luka
Zatim u to dodati isečene pečurke (šampinjone) oko 200-250
g, i dolevati bujonom (rastopiti biljnu kockicu za supu u 500 ml vruće vode).
Povremeno jelo promešati.
Začiniti još jelo dodavanjem nezaobilaznih, a sledećih
važnih začina:
crni mleveni biber
vezicu svežeg peršuna
So ne dodajem uopšte, jer je dovoljno slano zbog
bujona.
Na kraju, ubaciti pirinač i ukrčkati dok jelo ne
postane zgusnuto oko 15-ak minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар