TIKVICE NA MOJ NAČIN
4 manje tikvice oguliti, odseći im jako tanke
poklopčiće, a veći ostatak tikvice podubiti po sredini te napraviti čamčiće, što
dublje i ostaviti samo tanji zidić tikvice.
Na ulju dinstati:
par glavica sečenog ljubičastog luka
svežu isečenu papriku (može i paprika iz zamrzivača,
jedna puna šaka)
belo ćureće meso sečeno na kockice
sva sredina od tikvica isečena na kockice
par čena belog sečenog luka
morska sitna so
mleveni crni biber
Ovim nadevom napuniti tikvice
Izrendati 150 g kačkavalja i posuti po vrhu svake od
4 tikvice.
Zapeći na 180 stepeni po C oko 45 minuta.
Uz ovo jelo ide sledeći prilog, tj. sos od senfa i belog
luka.
Potrebno je izblendirati sledeće sastojke:
100 g senfa
par čena belog luka
maslinovo ulje (1-2 kašike)
sok od ½ isceđenog limuna
morska sitna so
mleveni crni biber
Prijatno!
Коментари
Постави коментар