TIKVICE NA MOJ NAČIN

 


4 manje tikvice oguliti, odseći im jako tanke poklopčiće, a veći ostatak tikvice podubiti po sredini te napraviti čamčiće, što dublje i ostaviti samo tanji zidić tikvice.

Na ulju dinstati:

par glavica sečenog ljubičastog luka

svežu isečenu papriku (može i paprika iz zamrzivača, jedna puna šaka)

belo ćureće meso sečeno na kockice

sva sredina od tikvica isečena na kockice

par čena belog sečenog luka

morska sitna so

mleveni crni biber

Ovim nadevom napuniti tikvice

Izrendati 150 g kačkavalja i posuti po vrhu svake od 4 tikvice.

Zapeći na 180 stepeni po C oko 45 minuta.

Uz ovo jelo ide sledeći prilog, tj. sos od senfa i belog luka.

Potrebno je izblendirati sledeće sastojke:

100 g senfa

par čena belog luka

maslinovo ulje (1-2 kašike)

sok od ½ isceđenog limuna

morska sitna so

mleveni crni biber






Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi