BLAGDANSKI MINJONI
Umutiti mikserom:
3 belanca
prstohvat morske soli
30 g belog šećera
Posebno umutiti, takođe mikserom:
3 žumanca
30 g belog šećera
1 kesicu vanil šećera
U umućeni žumanac dodati još:
60 g belog pšeničnog mekog brašna
Potom u masu od žumanca dodavati postepeno sneg od
umućenog belanceta i izmešati ručno.
Uzeti najveći pleh od rerne, obložiti ga kolačarskim
papirom i u njemu rastanjiti tanju koricu.
Ispeći 10 minuta
na 190 stepeni po C.
Pečeno iseći na 3 jednake šnite.
Potom uzeti prvu šnitu i izmazati je obilato džemom
po želji (koristim džem od smokve), onda preklopiti drugu šnitu, opet premazati
džemom od smokve i staviti treću šnitu, ali je ne premazivati ničim.
Ovako pripremljene šnite iseći na sitne kockice.
Rastopiti:
200 g bele čokolade za kuvanje i
2 kašike biljnog ulja
Svaku šnitu uvajati u ovu otopljenu belu čokoladu.
Po vrhu nasuti crnu rendanu čokoladu za kuvanje.
Ohladiti u frižideru do stezanja čokolade.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар