субота, 3. децембар 2022.

BLAGDANSKI MINJONI



Umutiti  mikserom:

3 belanca

prstohvat morske soli

30 g belog šećera

Posebno umutiti, takođe mikserom:

3 žumanca

30 g belog šećera

1 kesicu vanil šećera

U umućeni žumanac dodati još:

60 g belog pšeničnog mekog brašna

Potom u masu od žumanca dodavati postepeno sneg od umućenog belanceta i izmešati ručno.

Uzeti najveći pleh od rerne, obložiti ga kolačarskim papirom i u njemu rastanjiti tanju koricu.

Ispeći 10 minuta  na 190 stepeni po C.

Pečeno iseći na 3 jednake šnite.



Potom uzeti prvu šnitu i izmazati je obilato džemom po želji (koristim džem od smokve), onda preklopiti drugu šnitu, opet premazati džemom od smokve i staviti treću šnitu, ali je ne premazivati ničim.

Ovako pripremljene šnite iseći na sitne kockice.

Rastopiti:

200 g bele čokolade za kuvanje i

2 kašike biljnog ulja

Svaku šnitu uvajati u ovu otopljenu belu čokoladu.




Po vrhu nasuti crnu rendanu čokoladu za kuvanje.

Ohladiti u frižideru do stezanja čokolade.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар