KIKIRIKI BAJADERA
Uzeti manji
pleh (oko 21x15 cm) i obložiti ga kolačarskim papirom.
Rastopiti na
ringli:
100 g belog
šećera
100 ml hladne
vode i
125 g margarina
U vanglu
sasuti, sledeće suve sastojke:
300 g
mlevenog posnog keksa
150 g mlevenog
prepečenog kikirikija
Rastopljenu
masu odmah sasuti u suve sastojke i zamesiti, a zatim masu podeliti na 2
jednaka dela.
Otopiti posebno
na pari:
100 g crne
čokolade i dodati je u samo jedan deo mase.
Po dnu
pleha rastanjiti:
prvo tamni
čokoladni deo
zatim svetliji
deo
I na kraju,
rastopiti kao glazuru:
100 g crne
čokolade i
2 kašike
ulja
Ostaviti 4
sata u frižideru da se stegne (ja sam isekla posle 3,5 sata), a onda iseći
uzduž širom stranom preko pola, i od svake polutke napraviti tanje uže
štanglice.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар