субота, 17. децембар 2022.

KIKIRIKI BAJADERA

 



Uzeti manji pleh (oko 21x15 cm) i obložiti ga kolačarskim papirom.

Rastopiti na ringli:

100 g belog šećera

100 ml hladne vode i

125 g margarina

U vanglu sasuti, sledeće suve sastojke:

300 g mlevenog posnog keksa

150 g mlevenog prepečenog kikirikija

Rastopljenu masu odmah sasuti u suve sastojke i zamesiti, a zatim masu podeliti na 2 jednaka dela.

Otopiti posebno na pari:

100 g crne čokolade i dodati je u samo jedan deo mase.

Po dnu pleha rastanjiti:

prvo tamni čokoladni deo

zatim svetliji deo

I na kraju, rastopiti kao glazuru:

100 g crne čokolade i

2 kašike ulja

Ostaviti 4 sata u frižideru da se stegne (ja sam isekla posle 3,5 sata), a onda iseći uzduž širom stranom preko pola, i od svake polutke napraviti tanje uže štanglice.





Prijatno!

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар