LINZERI

 


U dubljoj činiji pomešati:

450 g belog mekog pšeničnog brašna (tip 400) i

1 kašičicu praška za pecivo

U sredini napraviti udubljenje, pa dodati:

1 celo jaje

1 žumance

250 g margarina (omekavljenog na sobnoj temperaturi)

180 g belog šećera

1 kesicu vanil šećera

struganu koru od 1 celog limuna

isceđen sok od ½ limuna

Zamešeno testo odmah uviti u streč foliju i odložiti u zamrzivač na jedan sat da se odmori.

Rastanjiti testo tanje oko 3-4 mm debljine, uzeti okruglu modlu iseći krugove (prečnika oko 5 cm). Polovinu križića iseći po sredini nekom drugom manjom okruglom modlom.

Poređati kolače u pleh obložen kolačarskim papirom te ispeći oko 10-13 minuta na 180 stepeni po C.

Hladne kolačiće spajati džemom od šljive i posuti prah šećerom.





Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi