PAPALINE NA SICILIJANSKI NAČIN

 


Papaline odlediti, rasporiti po dnu stomaka, oprati i onda svaku napuniti sa sitno mlevenim crnim maslinama.

Tako napunjene papaline poređati u pleh preko kolačarskog papira i posoliti ih dodavanjem sitne morske soli.

Zatim, iscediti svež sok od 1 celog limuna i preliti preko papalina.

I na kraju, sve začiniti dodavanjem začinskih biljaka po želji:

bosiljak balzamiko i

par grančica sveže ubranog ruzmarina

Zapeći sve na 200 stepeni po C oko 30-40 minuta i pustiti da se dobro urešaju.

Uz ovo pripremiti unapred kao obavezan prilog marinirani sos, na sledeći način:

Prepržiti na ulju:

Par glavica sitno sečenog ljubičastog luka i par čena belog luka.

Zatim u to dodati 3-4 obilate šake oguljenog čeri paradajza (paradajz preliti vrućom vodom i poskidati mu opnu) i upržiti na laganoj vatri sos.

Pred kraj začiniti sos, dodavanjem ovih začina:

crni mleveni biber

sveže lišće peršuna

bosiljak balzamiko

origano




Prijatno !

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi