PAPALINE NA SICILIJANSKI NAČIN
Papaline odlediti, rasporiti po dnu stomaka, oprati i
onda svaku napuniti sa sitno mlevenim crnim maslinama.
Tako napunjene papaline poređati u pleh preko
kolačarskog papira i posoliti ih dodavanjem sitne morske soli.
Zatim, iscediti svež sok od 1 celog limuna i preliti
preko papalina.
I na kraju, sve začiniti dodavanjem začinskih
biljaka po želji:
bosiljak balzamiko i
par grančica sveže ubranog ruzmarina
Zapeći sve na 200 stepeni po C oko 30-40 minuta i
pustiti da se dobro urešaju.
Uz ovo pripremiti unapred kao obavezan prilog marinirani
sos, na sledeći način:
Prepržiti na ulju:
Par glavica sitno sečenog ljubičastog luka i par
čena belog luka.
Zatim u to dodati 3-4 obilate šake oguljenog čeri
paradajza (paradajz preliti vrućom vodom i poskidati mu opnu) i upržiti na
laganoj vatri sos.
Pred kraj začiniti sos, dodavanjem ovih začina:
crni mleveni biber
sveže lišće peršuna
bosiljak balzamiko
origano
Prijatno !
Коментари
Постави коментар