SUŠI - na moj način
Uzeti 1 šolju od 250 ml zapremine i napuniti je do
vrha kineskim pirinčom.
Zatim, sav taj pirinač oprati u 3 hladne vode.
U šerpu sasuti pirinač i još iste takve 2 šolje hladne
vode, i skuvati na umerenoj vatri, dok se sve ne ukuva i ne upije vodu.
Zatim smaći sa ringle, poklopiti i ostaviti da se dobro prohladi.
U odmah skuvan pirinač treba dodati sledeću mešavinu:
4 kašike jabukovog sirćeta
1 kašičice morske soli
1 kašičicu belog šećera
Promešati pirinač i dobro ohladiti.
Za nadev potrebno je:
1 oljušten i isečen avokado
1 konzerva dobro oceđene tunjevine
100 g krem sira
Uzeti kolačarski papir i po njemu posuti:
susam i
kim
Zatim naneti ohlađen pirinač i napraviti kockastu
podlogu kao i za svaki rolat.
Po donjem rubu staviti nadev po želji, a u ovoj
prvoj varijanti to izgleda ovako:
isečene liščice avokada
oceđena tunjevina
krem sir
Blagim potezima urolati rolat uz pomoć kolačarskog
papira, a onda ga iseći na male komadiće
(rolatiće) i poređati po tacni.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар