SUŠI - na moj način

 



Uzeti 1 šolju od 250 ml zapremine i napuniti je do vrha kineskim pirinčom.

Zatim, sav taj pirinač oprati u 3 hladne vode.

U šerpu sasuti pirinač i još iste takve 2 šolje hladne vode, i skuvati na umerenoj vatri, dok se sve ne ukuva i ne upije vodu.

Zatim smaći sa ringle,  poklopiti i ostaviti da se dobro prohladi.

U odmah skuvan pirinač treba dodati sledeću mešavinu:

4 kašike jabukovog sirćeta

1 kašičice morske soli

1 kašičicu belog šećera

Promešati pirinač i dobro ohladiti.

Za nadev potrebno je:

1 oljušten i isečen avokado

1 konzerva dobro oceđene tunjevine

100 g krem sira

Uzeti kolačarski papir i po njemu posuti:

susam i

kim

Zatim naneti ohlađen pirinač i napraviti kockastu podlogu kao i za svaki rolat.

Po donjem rubu staviti nadev po želji, a u ovoj prvoj varijanti to izgleda ovako:

isečene liščice avokada

oceđena tunjevina

krem sir

Blagim potezima urolati rolat uz pomoć kolačarskog papira,  a onda ga iseći na male komadiće (rolatiće) i poređati po tacni.





Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi