ZAPEČENA BUNDEVA NA AZERBEJDŽANSKI NAČIN

 


Svežu bundevu oguliti te iseći na uže, a duže kriške (ili komade), a onda poređati prvi sloj bundeve u dublju vatrostalnu činiju sa poklopcem.

Posuti bundevu sa:

mlevenim karanfilićem i

belim šećerom

Po tome poređati oguljenu koru od 1 cele pomorandže.

Zatim, preko toga poređati još jedan sloj bundeve i opet sve ponoviti istim redosledom (posuti karanfilićem, šećerom i korom od još jedne cele oguljene pomorandže).

Poklopiti i zapeći oko 40-45 minuta u rerni na 200 stepeni po C.

Kad se ispeče samo treba poskidati i ukloniti koricu od pomorandže.

Servirati u dezertne tanjiriće, a po sredini staviti po 2 kašike grčkog jogurta.

Po vrhu posuti sa mlevenim bademom (mogu lešnici ili orasi takođe).

Obavezno svaku porciju bundeve preliti i sa po kojom kašikom ostatka soka koji ostane nakon pečenja bundeve.





Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi