ZAPEČENA BUNDEVA NA AZERBEJDŽANSKI NAČIN
Svežu bundevu oguliti te iseći na uže, a duže kriške
(ili komade), a onda poređati prvi sloj bundeve u dublju vatrostalnu činiju sa poklopcem.
Posuti bundevu sa:
mlevenim karanfilićem i
belim šećerom
Po tome poređati oguljenu koru od 1 cele pomorandže.
Zatim, preko toga poređati još jedan sloj bundeve i opet
sve ponoviti istim redosledom (posuti karanfilićem, šećerom i korom od još
jedne cele oguljene pomorandže).
Poklopiti i zapeći oko 40-45 minuta u rerni na 200
stepeni po C.
Kad se ispeče samo treba poskidati i ukloniti koricu
od pomorandže.
Servirati u dezertne tanjiriće, a po sredini staviti
po 2 kašike grčkog jogurta.
Po vrhu posuti sa mlevenim bademom (mogu lešnici ili
orasi takođe).
Obavezno svaku porciju bundeve preliti i sa po kojom
kašikom ostatka soka koji ostane nakon pečenja bundeve.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар