ZAPEČENI PUNJENI ŠAMPINJONI
Oguliti opnu sa šampinjona (pakovanje od 400 g, a
poželjno je da budu što veći šeširići radi lakšeg i bržeg punjenja).
Zatim oprati dobro šampinjone pod mlazom hladne
vode, i odvojiti peteljke od šeširića.
Potom u seckalici samleti na sitno:
sve povađene šeširiće
vezicu peršuna
vezicu mirođije
U tu samlevenu masu još ubaciti začine po želji:
crni mleveni biber
morsku sitnu so
malo ulja
I zatim sve dobro izmešati, jer je ovo nadev kojim
se dalje pune šeširići.
Šeširiće poređati u malo pouljen pleh, ali tako da
im je otvor okrenut ka gore, i potom posoliti svaki šeširić, a onda ovom
samlevenom i začinjenom masom napuniti dobro do vrha svaki šeširić.
Preliti zatim svaki šeširić sa malo ulja.
Ubaciti u renu i zapeći na 190 stepeni dok ne
porumene svi šeširići.
P.S. – Idealan prilog uz ovo jeste bareni pirinač (a
može poslužiti i suši pravljen još juče).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар