ZAPEČENI PUNJENI ŠAMPINJONI

 


Oguliti opnu sa šampinjona (pakovanje od 400 g, a poželjno je da budu što veći šeširići radi lakšeg i bržeg punjenja).

Zatim oprati dobro šampinjone pod mlazom hladne vode, i odvojiti peteljke od šeširića.

Potom u seckalici samleti na sitno:

sve povađene šeširiće

vezicu peršuna

vezicu mirođije

U tu samlevenu masu još ubaciti začine po želji:

crni mleveni biber

morsku sitnu so

malo ulja

I zatim sve dobro izmešati, jer je ovo nadev kojim se dalje pune šeširići.

Šeširiće poređati u malo pouljen pleh, ali tako da im je otvor okrenut ka gore, i potom posoliti svaki šeširić, a onda ovom samlevenom i začinjenom masom napuniti dobro do vrha svaki šeširić.

Preliti zatim svaki šeširić sa malo ulja.

Ubaciti u renu i zapeći na 190 stepeni dok ne porumene svi šeširići.




P.S. – Idealan prilog uz ovo jeste bareni pirinač (a može poslužiti i suši pravljen još juče).

Prijatno!

 

 

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi