ZIMSKA SUPA
Ova supa se pripremi za pola sata kuvanja, posve
lagano, a potrebno je samo da se nasecka
povrće na željene oblike i komade, da se uzme iz zamrzivača što je ostavljeno
sveže neprskano domaće svoje, i na kraju krajeva nema miksanja, nema mnogo
prljavih sudova iza.
U dublju šerpu ubaciti 2 biljne kockice za supu i
naliti sa 1 litar proključale vode i tako se odmah dobije slan bujon.
U bujon koji je inače potreban da se u njemu sve
skuva, dalje narezati na krupnije sledeće povrće:
šargarepa i belo korenje paškanata i peršuna (koristim
svoj domaći miks iz zamrzivača ostavljen u čaše do kiselog mleka i ubacujem
polovinu od svega toga )
3 glavice svog domaćeg ljubičastog luka krupnije
sečen
par čena kineskog belog luka krupnije sečeno
bundeva (jedan zamrznut paketić zaliha, i bundeva isečana
na krupnije kocke, bilo mi žao da načnem jednu novu celu bundevu, ali taman je i
taj jedan manji paketić; ove godine bundeva se vrlo štede na astalu, jer se
kupuju, pošto su domaće podbacile skroz i po prvi put na kraju četvrte sezone domaćeg
uzgoja)
šaka čeri paradajza (domaći naš organski čeri,
paketić iz zamrzivača)
3 veća cveta karfiola sa pijace (takođe iz
zamrzivača)
Kuvati poklopljeno na laganoj vatri oko 20 minuta.
Na samom kraju u ovo ubaciti spanać (naš domaći iz
zamrzivača pakovanje oko 200-300 grama), vezicu našeg peršuna i vezicu naše mirođije (zamotane i ostavljene
sveže lulice iz zamrzivača).
I sve prokuvati lagano i vrlo kratko, oko 2-3
minuta, samo da malo provri i da se sjedini.
Nema miksanja, jede se dakle gušća topla supa i
prepun tanjir krupnije sečenog sezonskog povrća.
Supu niti uljim, niti solim, jer je od 2 biljne
kocke slano taman koliko treba.
Idealno za večeru.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар