среда, 11. јануар 2023.

CHEESECAKE – druga, a slična, mada tanja varijanta

 



Četvrtasti pleh (onaj kome se otključava dno) dužine stranice 26 cm, po dnu izmazati margarinom.

Zamesiti podlogu od sledećih sastojaka:

200 g mlevenog keksa

80 g omekavljenog margarina

50 ml sveže isceđenog soka od 2 pomorandže

Podlogu odmah rastanjiti po dnu pleha.

Pomešati zajedno:

1 supenu kašiku goveđeg želatina

50 ml mleka

50 ml vode

Prokuvati kratko da se sve fino rastopi.

Umutiti mikserom:

200 ml tečne slatke pavlake

Zatim u to ubaciti:

300 g krem sira

1 kašiku arome vanile

100 g šećera u prahu

I na kraju, u sve ovo postepeno sipati rastopljen želatin.

Beli fil naneti odmah preko podloge i odložiti kolač u frižider.

Crveni preliv napraviti na sledeći način:

Prokuvati kratko na vrućoj ringli:

150 g očišćenih višanja (marela)

2 kašike belog šećera

50 ml soka do višnje (onaj koji ostane prilikom odleđavanja i čišćenja višanja, a ukoliko ovog soka nema nasuti običnu hladnu vodu)

Posebno razmutiti i sačekati da nabubri:

1 kašika goveđeg želatina i

50 ml hladne vode

Prokuvane višnje izblendirati štapnim blenderom, te u to odmah sasuti nabubren goveđi želatin.

Kada se crveni preliv prohladi, sasuti ga preko belog fila.

Ostaviti kolač tako u obruču da se stegne do sutradan.

Sutradn skinuti obruč, a kolač iseći na manje kockice.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар