CHEESECAKE – druga, a slična, mada tanja varijanta
Četvrtasti pleh (onaj kome se otključava dno) dužine
stranice 26 cm, po dnu izmazati margarinom.
Zamesiti podlogu od sledećih sastojaka:
200 g mlevenog keksa
80 g omekavljenog margarina
50 ml sveže isceđenog soka od 2 pomorandže
Podlogu odmah rastanjiti po dnu pleha.
Pomešati zajedno:
1 supenu kašiku goveđeg želatina
50 ml mleka
50 ml vode
Prokuvati kratko da se sve fino rastopi.
Umutiti mikserom:
200 ml tečne slatke pavlake
Zatim u to ubaciti:
300 g krem sira
1 kašiku arome vanile
100 g šećera u prahu
I na kraju, u sve ovo postepeno sipati rastopljen
želatin.
Beli fil naneti odmah preko podloge i odložiti kolač
u frižider.
Crveni preliv napraviti na sledeći način:
Prokuvati kratko na vrućoj ringli:
150 g očišćenih višanja (marela)
2 kašike belog šećera
50 ml soka do višnje (onaj koji ostane prilikom
odleđavanja i čišćenja višanja, a ukoliko ovog soka nema nasuti običnu hladnu vodu)
Posebno razmutiti i sačekati da nabubri:
1 kašika goveđeg želatina i
50 ml hladne vode
Prokuvane višnje izblendirati štapnim blenderom, te u
to odmah sasuti nabubren goveđi želatin.
Kada se crveni preliv prohladi, sasuti ga preko
belog fila.
Ostaviti kolač tako u obruču da se stegne do sutradan.
Sutradn skinuti obruč, a kolač iseći na manje
kockice.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар