ČOKOLADNA TORTA OD KEKSA – bez pečenja
Potrebno je oko 400 g keksa petita.
Skuvati fil od sledećih sastojaka:
700 ml mleka
2 pudinga sa ukusom čokolade
4 kašike belog šećera
Skuvan fil odmah smaći sa ringle, i u to vruće
ubaciti pola paklice margarina (ili 125 g) te ručno izmešati dok se margarin ne
sjedini.
Uzeti uži, a duži pleh (onaj za pečenje komizbrota) i
obložiti ga streč folijom.
Po dnu poređati keks, a onda naneti deblji sloj fila
(obavezno mazati sve vrućim filom), i tako ponavljati dok se sve ne utroši
(treba da budu 4 reda keksa i 4 reda čokoladnog fila).
Torta se zarvšava slojem fila, a onda se sve po vrhu
pospe mlevenim pečenim kikirikijem.
Tortu odložiti u frižider da dobro odmekavi, a onda
je prevrnuti na dezertnu tacnu, te iseći na uže šnite.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар