HLEB - kvasni integralni sa semenkama
Pomešati u vangli:
400-500 g integralnog pšeničnog brašna
1 kašičicu sitne morske soli
semenke (susam, lan, suncokret, golica-bundevino
seme)
Posebno pomešati:
1 kašičica šećera
1 kašičica suvog kvasca
mlaka voda
Ovo ostaviti malo da nabubri (nadođe).
Zatim nadošli kvasaca sasuti u brašno i zamesiti
testo za hleb, a onda ga pokriti krpom i
ostaviti da nadođe.
Nadošlo testo razmesiti i pouljiti, i dobro ga
izgnječiti i opet pokriti krpom i ostaviti da još nadolazi (odmara).
Opet nadošlo testo razmesiti i od njega napraviti
lopticu i ostaviti je pokrivenu da odmara još malo.
Na kraju tu lopticu rastanjiti rukama tanko i onda
opet malo pouljiti i saviti u veknu.
Pre pečenja hleb po vrhu zareckati nečim oštrim
(skalpelom).
Ubaciti u pleh te ispeći oko 45 minuta na 190
stepeni po C.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар