HLEB premazan mlekom
Zamesiti za jednu veknu hleba sledeće sastojke:
150 g belog pšeničnog brašna (meko tip 400)
150 g integralnog pšeničnog brašna
1 kašičicu suvog kvasca (ili 5 g)
1 kašiku belog šećera
1 kašičicu sitne morske soli
2 kašike biljnog ulja
25 g semenki lana
200 ml mlake vode
Zamešeno testo odmah izručiti na radnu površinu,
pobrašnjaviti i natreti u formu loptice,
a onda je razvući drvenom oklagijom i urolati u veknu.
Pleh obložiti kolačarskim papirom i malo posuti
brašnom, a potom odmah urolanu veknu hleba ubaciti u pleh, te zatim pokriti
pamučnom krpom i ostaviti da nadođe 1 sat na toplom mestu.
Nakon toga hleb po površini ukoso zaseći nožem i
napraviti rezove, a onda ga premazati hladnim mlekom i posuti semenkama lana.
Ispeći hleb na 200 stepeni po C, oko 20-25 minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар