четвртак, 12. јануар 2023.

KUKURUZNI HLEB



Pomešati i ostaviti da nabubri:

oko 300 ml tople vode

1 kašika belog šećera

1 kašičica suvog kvasca

U činiji pomešati:

200 g palente

200 g kukuruznog finog brašna

1 kašičicu sitne morske soli

3 kašike biljnog ulja

Sasuti kvasac i zamesiti lopticu, a onda pouljiti zidove činije te ostaviti pokriveno testo 1 sat.

Po isteku punog sata od testa natreti opet novu lopticu i ostaviti je na radnoj povšini još oko pola sata.

Nakon tih pola sata testo prebaciti u manji duži, a uži pleh obložen kolačarskim papirom.

Pustiti testo oko pola sata da još naraste i obavezno pokriti krpom.

Pre pečenja hleb premazati hladnom vodom i posuti kukuruznim brašnom po vrhu.

Onda ispeći na 200 stepeni po C oko 40-ak minuta.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар