KUKURUZNI HLEB
Pomešati i ostaviti da nabubri:
oko 300 ml tople vode
1 kašika belog šećera
1 kašičica suvog kvasca
U činiji pomešati:
200 g palente
200 g kukuruznog finog brašna
1 kašičicu sitne morske soli
3 kašike biljnog ulja
Sasuti kvasac i zamesiti lopticu, a onda pouljiti zidove
činije te ostaviti pokriveno testo 1 sat.
Po isteku punog sata od testa natreti opet novu
lopticu i ostaviti je na radnoj povšini još oko pola sata.
Nakon tih pola sata testo prebaciti u manji duži, a uži
pleh obložen kolačarskim papirom.
Pustiti testo oko pola sata da još naraste i obavezno
pokriti krpom.
Pre pečenja hleb premazati hladnom vodom i posuti
kukuruznim brašnom po vrhu.
Onda ispeći na 200 stepeni po C oko 40-ak minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар