MRSNI ZEBRA KOLAČ

 



Umutiti mikserom sledeće sastojke:

3 jajeta

prstohvat sitne morske soli

1 kesicu vanil šećera

160 g belog šećera

U to dodati i takođe umutiti mikserom:

120 ml biljnog ulja

180 ml hladnog mleka

U masu zatim ubaciti suve sastojke, te promešati sve ručno drvenom varjačom:

250 g belog mekog pšeničnog brašna

1 kesicu praška za pecivo

Zatim masu podeliti na 2 jednaka dela, s tim što u jedan deo treba još dodati:

2 kašike kakao praha i

3 kašike hladnog mleka

Duguljasti pleh pouljiti i pobrašnjaviti, a onda naizmenično sipati čas kašiku-dve bele mase, čas kašiku-dve crne mase, u središtu pleha, i sve tako činiti dok se sve ne utroši do konca i kraja.

Na samom kraju, kroz sredinu testa, dakle uzdužnom, a dužom stranicom pleha, samo povući jednu liniju po sredini.




Ispeći kolač na 180 stepeni po C oko 40-ak minuta.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi