MRSNI ZEBRA KOLAČ
Umutiti mikserom sledeće sastojke:
3 jajeta
prstohvat sitne morske soli
1 kesicu vanil šećera
160 g belog šećera
U to dodati i takođe umutiti mikserom:
120 ml biljnog ulja
180 ml hladnog mleka
U masu zatim ubaciti suve sastojke, te promešati sve
ručno drvenom varjačom:
250 g belog mekog pšeničnog brašna
1 kesicu praška za pecivo
Zatim masu podeliti na 2 jednaka dela, s tim što u
jedan deo treba još dodati:
2 kašike kakao praha i
3 kašike hladnog mleka
Duguljasti pleh pouljiti i pobrašnjaviti, a onda
naizmenično sipati čas kašiku-dve bele mase, čas kašiku-dve crne mase, u
središtu pleha, i sve tako činiti dok se sve ne utroši do konca i kraja.
Na samom kraju, kroz sredinu testa, dakle uzdužnom,
a dužom stranicom pleha, samo povući jednu liniju po sredini.
Ispeći kolač na 180 stepeni po C oko 40-ak minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар