NAJLEPŠA POSLASTICA OD BUNDEVE
1 kg zamrznute bundeve skuvati (može i sveža).
Skuvanu bundevu procediti i umutiti štapnim
blenderom bundevino pire.
Skuvati beli fil od sledećih sastojaka, (a sastojke
sve staviti odjednom u šerpu te skuvati gust fil):
500 ml mleka
4 kašike belog šećera
2 kesice vanil šećera
4 kašike gustina
50-60 g margarina
1 celo umućeno jaje
Posebno umutiti 200 ml tečne slatke pavlake.
Sastaviti sva 3 dela, ali tek kad se sve malo prohladi:
bundevino pire
slatku umućenu pavlaku
beli fil
Uzeti veći pleh te na dno pleha nadrobiti oko 300 g
keksa petita.
Zatim umućen fil koji je sjedinjen sasuti preko
keksa i poravnjati.
Rastopiti:
100 g crne čokolade za kuvanje i
2 kašike biljnog ulja
Kašikom po vrhu naneti čokoladnu dekoraciju.
Ubaciti u frižider i ostaviti da se ohladi i da keks
omekavi.
Servirati u dezertne zdelice kašikom.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар