NAJLEPŠA POSLASTICA OD BUNDEVE



1 kg zamrznute bundeve skuvati (može i sveža).

Skuvanu bundevu procediti i umutiti štapnim blenderom bundevino pire.

Skuvati beli fil od sledećih sastojaka, (a sastojke sve staviti odjednom u šerpu te skuvati gust fil):

500 ml mleka

4 kašike belog šećera

2 kesice vanil šećera

4 kašike gustina

50-60 g margarina

1 celo umućeno jaje

Posebno umutiti 200 ml tečne slatke pavlake.

Sastaviti sva 3 dela, ali tek kad se sve malo prohladi:

bundevino pire

slatku umućenu pavlaku

beli fil

Uzeti veći pleh te na dno pleha nadrobiti oko 300 g keksa petita.

Zatim umućen fil koji je sjedinjen sasuti preko keksa i poravnjati.

Rastopiti:

100 g crne čokolade za kuvanje i

2 kašike biljnog ulja

Kašikom po vrhu naneti čokoladnu dekoraciju.

Ubaciti u frižider i ostaviti da se ohladi i da keks omekavi.

Servirati u dezertne zdelice kašikom.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi