PAŠA LOKUM sa mlevenim keksom
Najveći pleh od rerne podmazati sa margarinom i posuti
sa debljim slojem mlevenog keksa.
Skuvati čokoladni fil od sledećih sastojaka:
800 ml mleka
1 kašika belog brašna
3 kašike kakao praha
8 kašika belog šećera
1 kesica vanil šećera
3 kašike gustina
Skuvano smaći sa ringle, te u to još dodati:
40 g margarina
50 g crne čokolade za kuvanje
Mešati ručno dok se poslednja dva ubačena sastojka ne
rastope, a onda sve sručiti preko mlevenog
keksa i poravnjati.
Prvo prohladiti na astalu, a onda ubaciti u frižder da
se dobro ohladi i stegne.
Umutiti posebno 200 ml tečne slatke pavlake i premazati
preko ohlađenog čokoladnog fila.
Potom iseći na tanje šnite i urolati kao rolate (tj.
sarmice ili valjčiće), a ukoliko su veće rolnice mogu se slobodno preseći još
jednom preko pola.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар