четвртак, 5. јануар 2023.

PAŠA LOKUM sa mlevenim keksom

 



Najveći pleh od rerne podmazati sa margarinom i posuti sa debljim slojem mlevenog keksa.

Skuvati čokoladni fil od sledećih sastojaka:

800 ml mleka

1 kašika belog brašna

3 kašike kakao praha

8 kašika belog šećera

1 kesica vanil šećera

3 kašike gustina

Skuvano smaći sa ringle, te u to još dodati:

40 g margarina

50 g crne čokolade za kuvanje

Mešati ručno dok se poslednja dva ubačena sastojka ne rastope,  a onda sve sručiti preko mlevenog keksa i poravnjati.

Prvo prohladiti na astalu, a onda ubaciti u frižder da se dobro ohladi i stegne.

Umutiti posebno 200 ml tečne slatke pavlake i premazati preko ohlađenog čokoladnog fila.

Potom iseći na tanje šnite i urolati kao rolate (tj. sarmice ili valjčiće), a ukoliko su veće rolnice mogu se slobodno preseći još jednom preko pola.




Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар