PIROŠKE OD SPANAĆA - po receptu iz Azerbejdžana
U brašno sasuti toplu vodu i zamesiti ređe testo.
Zatim u to dodati:
šećer
suvi kvasac
sitnu morsku so
biljno ulje
Natreti testo i zamesiti jednu loptu i ostaviti pokriveno
da nadođe.
Dok testo nadolazi pripremiti kašu (nadev):
Na malo ulja izdinstati:
beli luk
ljubičasti luk
U to još dodati:
morsku sitnu so
mleveni crni biber
oko 600 g smrznutog spanaća
Upržiti i dobro ohladiti.
U hladnu kašu dodati:
umućena jaja
komad izgnječenog sira (može i feta sir)
Kad testo bude nadošlo otkidati od njega male gutice
i praviti loptice, a onda rastanjiti svaku lopticu u krug (rukom) i naneti nadev,
a onda preklopiti preko pola i napraviti valjuške ili piroške.
Ispržiti sve na vrelom ulju sa obe strane.
Ako nestane kaše, a ostane testa, mogu se ispržiti
prazne valjuške.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар