PIROŠKE OD SPANAĆA - po receptu iz Azerbejdžana

 



U brašno sasuti toplu vodu i zamesiti ređe testo.

Zatim u to dodati:

šećer

suvi kvasac

sitnu morsku so

biljno ulje

Natreti testo i zamesiti jednu loptu i ostaviti pokriveno da nadođe.

Dok testo nadolazi pripremiti kašu (nadev):

Na malo ulja izdinstati:

beli luk

ljubičasti luk

U to još dodati:

morsku sitnu so

mleveni crni biber

oko 600 g smrznutog spanaća

Upržiti i dobro ohladiti.

U hladnu kašu dodati:

umućena jaja

komad izgnječenog sira (može i feta sir)

Kad testo bude nadošlo otkidati od njega male gutice i praviti loptice, a onda rastanjiti svaku lopticu u krug (rukom) i naneti nadev, a onda preklopiti preko pola i napraviti valjuške ili piroške.

Ispržiti sve na vrelom ulju sa obe strane.








Ako nestane kaše, a ostane testa, mogu se ispržiti prazne valjuške.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi