петак, 13. јануар 2023.

PITA SA JABUKAMA I LEŠNICIMA



Potrebno je jedno pakovanje gotovih kora (ili 500 g gotovih kora za pitu i baklavu).

I još je potrebno kratko prepržiti sledeće sastojke ili kašu za filovanje najlepše pite na svetu:

rendane jabuke  najmanje oko 1 kg (a mogu se iskoristiti i zamrznute izrendane jabuke iz zamrzivača)

beli šećer po ukusu (nekoliko kašika)

3 kesice vanil šećera

3-4 kašičice mlevenog cimeta

malo biljnog ulja (nekoliko kašika)

Preprženu kašu načisto ohladiti.

Uzimati po 2 kore, a samo zadnju, tj. gornju koru dobro nafilovati filom posvuda, te po rubu posuti sa po 1 kašikom mlevenog prepečenog lešnika, a onda uvit u rolnicu.

Rolnice slagati jednu do druge u najveći pleh od rerne koji je prethodno obložen kolačarskim papirom.

Tako ponavljati sve dok ima kora, ali i fila.

Pre pečenja kore samo premazati biljnim uljem, a pomoću silikonske četkice.

Ispeći u rerni na 200-220 stepeni po C ili dok pita ne porumeni.

Iseći prohlađenu pitu na parčiće i posuti ih prah šećerom.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар