PITA SA JABUKAMA I LEŠNICIMA
Potrebno je jedno pakovanje gotovih kora (ili 500 g
gotovih kora za pitu i baklavu).
I još je potrebno kratko prepržiti sledeće sastojke
ili kašu za filovanje najlepše pite na svetu:
rendane jabuke najmanje oko 1 kg (a mogu se iskoristiti i zamrznute
izrendane jabuke iz zamrzivača)
beli šećer po ukusu (nekoliko kašika)
3 kesice vanil šećera
3-4 kašičice mlevenog cimeta
malo biljnog ulja (nekoliko kašika)
Preprženu kašu načisto ohladiti.
Uzimati po 2 kore, a samo zadnju, tj. gornju koru dobro
nafilovati filom posvuda, te po rubu posuti sa po 1 kašikom mlevenog prepečenog
lešnika, a onda uvit u rolnicu.
Rolnice slagati jednu do druge u najveći pleh od rerne
koji je prethodno obložen kolačarskim papirom.
Tako ponavljati sve dok ima kora, ali i fila.
Pre pečenja kore samo premazati biljnim uljem, a
pomoću silikonske četkice.
Ispeći u rerni na 200-220 stepeni po C ili dok pita
ne porumeni.
Iseći prohlađenu pitu na parčiće i posuti ih prah
šećerom.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар