петак, 13. јануар 2023.

PIZZA sa crnim maslinkama

 



Zamesiti testo drvenom varjačom (a ispadnu 3 pleha; dva najveća do rerne i jedan manji):

600 g belog pšeničnog brašna (meko tip 400)

3 kašičice suvog kvasca

3 kašičice belog šećera

3 kašičice sitne morske soli

6 kašika biljnog ulja

500 ml mlake vode

Ostaviti testo 1 sat da pokriveno nadođe.

Otkriti testo i opet ga izmešati drvenom varjačom te ostaviti još 1 sat da nadolazi pokriveno.

Od testa napraviti 3 duže, a uže vekne i ostaviti ih pokrivene na radnoj površini astala još 1 sat da nadođu.

Pleh za pečenje samo pobrašnjaviti, te u njega preneti nadošlu mekanu veknu i što tanje prstima rastanjiti.

Evo kako smo nafilovali najmanji pleh, bez kečapa.

Umesto kečapa razvučeno testo premazati i dobro nafilovati domaćim paradajz sosom koji se pravi mešavinom ovih sastojaka:

oguljen čeri paradajz, pa samleven u seckalici

morska sitna so

origano

bosiljak balzamiko

biljno ulje

Zatim preko paradajz sosa poređati još:

deblji sloj narendanog kačkavalja

liščice tanko isečene šunke

crne sitno isečene maslinke

svež začin bosijka balzamiko

suvi začin origano

Ispeći na 250 stepeni po C oko 10-ak minuta.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар