PIZZA sa crnim maslinkama
Zamesiti testo drvenom varjačom (a ispadnu 3 pleha;
dva najveća do rerne i jedan manji):
600 g belog pšeničnog brašna (meko tip 400)
3 kašičice suvog kvasca
3 kašičice belog šećera
3 kašičice sitne morske soli
6 kašika biljnog ulja
500 ml mlake vode
Ostaviti testo 1 sat da pokriveno nadođe.
Otkriti testo i opet ga izmešati drvenom varjačom te
ostaviti još 1 sat da nadolazi pokriveno.
Od testa napraviti 3 duže, a uže vekne i ostaviti ih
pokrivene na radnoj površini astala još 1 sat da nadođu.
Pleh za pečenje samo pobrašnjaviti, te u njega
preneti nadošlu mekanu veknu i što tanje prstima rastanjiti.
Evo kako smo nafilovali najmanji pleh, bez kečapa.
Umesto kečapa razvučeno testo premazati i dobro nafilovati
domaćim paradajz sosom koji se pravi mešavinom ovih sastojaka:
oguljen čeri paradajz, pa samleven u seckalici
morska sitna so
origano
bosiljak balzamiko
biljno ulje
Zatim preko paradajz sosa poređati još:
deblji sloj narendanog kačkavalja
liščice tanko isečene šunke
crne sitno isečene maslinke
svež začin bosijka balzamiko
suvi začin origano
Ispeći na 250 stepeni po C oko 10-ak minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар