PIZZA
U jednu veću činiju sasuti:
400 g brašna
1,5 kašičicu suvog kvasca
1 kašičicu belog šećera
1,5 kašičicu morske sitne soli
2 kašike ulja
400 ml mlake vode
Zamesiti meko, lepljivo testo, ali samo mešanjem
pomoću varjače (ovo testo rukama ne treba dirati).
Pokriti krpom i ostaviti 1 sat da nadođe.
Po isteku 1 sata opet sve izmešati te opet pokriti
krpom i ostaviti još 1 sat.
Po isteku i tog 1 sata testo podeliti na 2 loptice, i
onda posuti sa dosta brašna sa svih strana i napraviti veknice na radnoj površini
i ostatiti još 1 sat da nadođu i pokriti ih krpom.
Najveći pleh od rerne pobrašnjaviti dobro i onda
pažljivo preneti lagano i mekano testo i
rastanjiti ga rukama svuda po plehu (od ove mere ispadnu 2 najveća pleha od rerne).
Nafilovati po želji, a ovoga puta nadev je išao
ovako:
deblji sloj kečapa
krugovi isečenog suvog vrata (ili dimljene pečenice)
rendani kačkavalj
Ispeći na 250 stepeni po C oko 10-ak minuta.
Podloga je tanka, hrskava i gotovo bez testa.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар