понедељак, 2. јануар 2023.

PIZZA

 



U jednu veću činiju sasuti:

400 g brašna

1,5 kašičicu suvog kvasca

1 kašičicu belog šećera

1,5 kašičicu morske sitne soli

2 kašike ulja

400 ml mlake vode

Zamesiti meko, lepljivo testo, ali samo mešanjem pomoću varjače (ovo testo rukama ne treba dirati).

Pokriti krpom i ostaviti 1 sat da nadođe.

Po isteku 1 sata opet sve izmešati te opet pokriti krpom i ostaviti još 1 sat.

Po isteku i tog 1 sata testo podeliti na 2 loptice, i onda posuti sa dosta brašna sa svih strana i napraviti veknice na radnoj površini i ostatiti još 1 sat da nadođu i pokriti ih krpom.

Najveći pleh od rerne pobrašnjaviti dobro i onda pažljivo preneti lagano i mekano  testo i rastanjiti ga rukama svuda po plehu (od ove mere ispadnu 2 najveća pleha od rerne).

Nafilovati po želji, a ovoga puta nadev je išao ovako:

deblji sloj kečapa

krugovi isečenog suvog vrata (ili dimljene pečenice)

rendani kačkavalj

Ispeći na 250 stepeni po C oko 10-ak minuta.

Podloga je tanka, hrskava i gotovo bez testa.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар