POSNA PIZZA
U dubljoj činiji pomešati sve suve sastojke:
500 g belog pšeničnog brašna
2 kašičice suvog kvasca
1 kašičicu šećera
1,5 kašičicu sitne morske soli
3 kašike biljnog ulja
Sasuti oko 500 ml mlake vode i varjačom zakuvati
mekano testo, koje odmah treba pokriti krpom i ostaviti da nadolazi oko 45
minuta.
Po isteku tih 45 predviđenih minuta testo izmešati varjačom
i opet ostaviti još 1 sat da odstoji.
Potom testo podeliti na 2 dela i od svakog dela lagano
oblikovati dve duže vekne (pobrašnjaviti ih dobro sa svih strana, ali ih ne
gnječiti rukama, već samo blago formirati bez grubih pritisaka).
Opet ostaviti 1 sat da testo odmara.
Najveći pleh od rerne dobro pobrašnjaviti i preneti
jednu veknu i rukama je fino rastanjiti.
Zatim premazati podlogu kečapom.
Pomešati 1 konzeru tunjevine i pola kese skuvanog
kukuruza šećerca.
Polovinu naneti preko kečapa, a drugu polovinu sačuvati
za drugu podlogu.
Od ove mere ispadnu dva velika pleha.
Izrendisati oko 250 g biljnog posnog sira i od toga polovinu
staviti preko šećerca i tunjevine.
Ispeći na 250 stepeni po C oko 10-12 minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар