петак, 6. јануар 2023.

POSNA PIZZA



U dubljoj činiji pomešati sve suve sastojke:

500 g belog pšeničnog brašna

2 kašičice suvog kvasca

1 kašičicu šećera

1,5 kašičicu sitne morske soli

3 kašike biljnog ulja

Sasuti oko 500 ml mlake vode i varjačom zakuvati mekano testo, koje odmah treba pokriti krpom i ostaviti da nadolazi oko 45 minuta.

Po isteku tih 45 predviđenih minuta testo izmešati varjačom i opet ostaviti još 1 sat da odstoji.

Potom testo podeliti na 2 dela i od svakog dela lagano oblikovati dve duže vekne (pobrašnjaviti ih dobro sa svih strana, ali ih ne gnječiti rukama, već samo blago formirati bez grubih pritisaka).

Opet ostaviti 1 sat da testo odmara.

Najveći pleh od rerne dobro pobrašnjaviti i preneti jednu veknu i rukama je fino rastanjiti.

Zatim premazati podlogu kečapom.

Pomešati 1 konzeru tunjevine i pola kese skuvanog kukuruza šećerca.

Polovinu naneti preko kečapa, a drugu polovinu sačuvati za drugu podlogu.

Od ove mere ispadnu dva velika pleha.

Izrendisati oko 250 g biljnog posnog sira i od toga polovinu staviti preko šećerca i tunjevine.

Ispeći na 250 stepeni po C oko 10-12 minuta.




Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар