ŠTRUDLA sa džemom od smokve, lešnicima i mlevenim karanfilićem
Od ove mere ispadne jedna velika štrudla, a inače je
ovo 1/3 one uobičajene mere za izradu testa štrudle, a kada dobijemo najveći
veliki pun pleh ili 3 štrudle.
Potrebno je kao prvo zamesiti testo od sledećih
sastojaka.
Najpe u jednu malu zdelicu pomešati ova 3 sastojka i
malo sačekati da sve nabubri:
100 ml toplog mleka
1 kašika belog šećera
1 kašičica suvog kvasca
U većoj vanglici ili nekoj drugoj činiji sasuti i pomešati:
nadošli kvasac
100 ml hladne vode
1 kašičicu sitne morske soli
1 celo jaje (umućeno)
biljno ulje
belo pšenično meko brašno tip 400 (dodavati
postepeno sve dok se ne zamesi fino glatko testo)
Zamešeno testo pokriti pamučnom krpom i ostaviti ga da
nadolazi pola sata.
Po isteku tih pola sata od testa napraviti 3
loptice, a onda razvući prvu lopticu, premazati je margarinom.
Preko prve staviti drugu razvčenu lopticu i opet je
premazati margarinom.
I na kraju, staviti i treće razvučeno testo (lopticu),
ali ga ne premazivati margarinom uopšte.
Odmah testo ispresavijati sa svih strana do bi od
njega napravili jednu manju knjigu, i opet pokriti testo krpom i ostaviti ga na
radnoj površini da narasta još pola sata.
I u samom finišu, testo rastanjiti i onda ga po
želji premazati (može i slan i sladak fil).
Moj predlog:
domaći džem od smokve
mleveni pečeni lešnici
mleveni karanfilić
Urolati štrudlu i ostaviti je u najveći pleh od rerne
da nadolazi još pola sata (pleh obložiti kolačarskim papirom).
Zatim ispeći štrudlu na 200 stepeni po C oko pola
sata.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар