VOĆNI KOLAČ bez šećera
Kesu izrendanih jabuka odlediti i ocediti, a mogu se
upotrebiti i 3 veće sveže jabuke (rendane ili sitno isečene, a sve po svojoj mogućnosti
ili želji).
Zatim, u jednoj većoj činiji izmešati i zamesiti
sledeće sastojke:
80 g suvog grožđa
100 ml hladne vode
80 g krupno samlevenih prepečenih lešnika (mogu i orasi)
3 umućena jajeta
100 ml biljnog ulja
prstohvat sitne morske soli (ili na vrh kašičice)
220 g ovsenih instant pahuljica (samlevenih u
seckalici, kada se inače dobije fino ovseno brašno)
1 kesica praška za pecivo
Uzeti okrugli pleh kome se otključava dno (prečnika
22 cm) i dobro ga podmazati margarinom, a onda u njega sasuti testo.
Kolač ispeći na 180 stepeni po C ravno 40 minuta.
Ispečen kolač ostaviti u plehu da se dobro ohladi, a
onda ga osloboditi obruča i iseći po želji.
Pri serviranju kolač se može po vrhu posuti sa prah
šećerom, ali i ne mora.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар