недеља, 29. јануар 2023.

VOĆNI KOLAČ bez šećera

 


Kesu izrendanih jabuka odlediti i ocediti, a mogu se upotrebiti i 3 veće sveže jabuke (rendane ili sitno isečene, a sve po svojoj mogućnosti ili želji).

Zatim, u jednoj većoj činiji izmešati i zamesiti sledeće sastojke:

80 g suvog grožđa

100 ml hladne vode

80 g krupno samlevenih prepečenih lešnika (mogu i orasi)

3 umućena jajeta

100 ml biljnog ulja

prstohvat sitne morske soli (ili na vrh kašičice)

220 g ovsenih instant pahuljica (samlevenih u seckalici, kada se inače dobije fino ovseno brašno)

1 kesica praška za pecivo

Uzeti okrugli pleh kome se otključava dno (prečnika 22 cm) i dobro ga podmazati margarinom, a onda u njega sasuti testo.

Kolač ispeći na 180 stepeni po C ravno 40 minuta.

Ispečen kolač ostaviti u plehu da se dobro ohladi, a onda ga osloboditi obruča i iseći po želji.

Pri serviranju kolač se može po vrhu posuti sa prah šećerom, ali i ne mora.



Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар