DOMAĆA ČOKOLADA

 



Za domaću čokoladu potrebno je kao prvo istopiti na pari:

200 g tamne ili crne čokolade za kuvanje (oko 40-ak % kakao mase)

Zatim rastopljenu čokoladu u tanjem sloju rastanjii preko neke tacne, na koju je obavezno stavljen kolačarski papir.

Odmah po vrhu utisnuti suvo grožđe i prepečene orahe, što više to bolje.

Ohladiti čokoladu do stezanja u frižideru (oko pola sata).

Potom je iseći na željene oblike, veće kocke ili štangle.







Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi