PIRINAČ I POVRĆE
Skuvati jednu manju šolju opranog belog pirinča, a
kad se pirinač skuva onda ga oprati pod mlazom hladne vode i dobro ocediti.
Prepržiti na ulju sledeće povrće:
zamrznute cvetove brokolija
sečeni crni luk (može i ljubičasti)
mešavinu korenja (šargarepa i belo korenje)
par čena belog luka
2 crvene isečene sveže paprike
Na kraju pomešati:
2 umućena jajeta
pirinač
prodinstano povrće
Dodati u sve to još:
sitnu morsku so
crni mleveni biber
Sasuti u pouljen zemljani sud, a onda po vrhu poređati
čeri paradajz (može i zamrznut), te posuti rendanim kačkavaljom.
Zapeći u rerni na 180 stepeni po C oko 25 minuta
(meni nije uspelo da se dobro zapeče za ovo predviđeno vreme, te jelo treba
odmah zapeći na 200 stepeni).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар