PIRINAČ I POVRĆE

 



Skuvati jednu manju šolju opranog belog pirinča, a kad se pirinač skuva onda ga oprati pod mlazom hladne vode i dobro ocediti.

Prepržiti na ulju sledeće povrće:

zamrznute cvetove brokolija

sečeni crni luk (može i ljubičasti)

mešavinu korenja (šargarepa i belo korenje)

par čena belog luka

2 crvene isečene sveže paprike

Na kraju pomešati:

2 umućena jajeta

pirinač

prodinstano povrće

Dodati u sve to još:

sitnu morsku so

crni mleveni biber




Sasuti u pouljen zemljani sud, a onda po vrhu poređati čeri paradajz (može i zamrznut), te posuti rendanim kačkavaljom.




Zapeći u rerni na 180 stepeni po C oko 25 minuta (meni nije uspelo da se dobro zapeče za ovo predviđeno vreme, te jelo treba odmah zapeći na 200 stepeni).

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi