PLJESKAVICE OD RAZNOG POVRĆA – posno
Kad u jednom potezu kao danas pripremam najmanje 4 brza,
a zdrava jela, onda može da ispadne mnogo toga zanimljivog, kao što su ove
pljeskavice, u kojima najviše od svega dominira rendana bundeva.
U jednu činiju treba naseckati i izrendisati što više raznovrsnog povrća, sve ono što ima u zalihama, a u današnju osmišljenju kombinaciju, najpre se renda:
1 kesica zamrznute bundeve ostavljene u krupnijim
kockicama (a svi oni sitniji komadi što ostanu, doći će nešto kasnije u zelenu čorbu,
jer ništa se nikad ne baca)
½ kesice zamrznutog, ali isečenog spanaća
mešavina korenja (šargarepa i belo korenje)
vezica svežeg peršuna
sitno isečen praziluk
sitna morska so
crni mleveni biber
đumbir u prahu
kukuruzno brašno
Zemesiti masu i rukama oblikovati pljeskavice, a onda
ih sa obe strane ispržiti na vrelom ulju (može se dodati i jaje ukoliko je reč
o mrsnoj varijnati, jer će jaje bolje povezati sve sastojke, mada i ova posna
varijanta ispadne preukusna, ali ju je malo teže ispržiti, jer je sve trošnije i
mekanije).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар