PLJESKAVICE OD RAZNOG POVRĆA – posno

 



Kad u jednom potezu kao danas pripremam najmanje 4 brza, a zdrava jela, onda može da ispadne mnogo toga zanimljivog, kao što su ove pljeskavice, u kojima najviše od svega dominira rendana bundeva.

U jednu činiju treba naseckati i izrendisati što više raznovrsnog povrća, sve ono što ima u zalihama, a u današnju osmišljenju kombinaciju, najpre se renda:

1 kesica zamrznute bundeve ostavljene u krupnijim kockicama (a svi oni sitniji komadi što ostanu, doći će nešto kasnije u zelenu čorbu, jer ništa se nikad ne baca)

½ kesice zamrznutog, ali isečenog spanaća

mešavina korenja (šargarepa i belo korenje)

vezica svežeg peršuna

sitno isečen praziluk

sitna morska so

crni mleveni biber

đumbir u prahu

kukuruzno brašno





Zemesiti masu i rukama oblikovati pljeskavice, a onda ih sa obe strane ispržiti na vrelom ulju (može se dodati i jaje ukoliko je reč o mrsnoj varijnati, jer će jaje bolje povezati sve sastojke, mada i ova posna varijanta ispadne preukusna, ali ju je malo teže ispržiti, jer je sve trošnije i mekanije).




Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi